Apple komt waarschijnlijk met goedkopere MacBook

Apple komt waarschijnlijk met goedkopere MacBook

Het is weer bijna september, en dus beginnen de geruchten rondom Apple weer op gang te komen. Traditiegetrouw worden in die maand namelijk nieuwe producten gelanceerd.

Het eerste goede nieuws is dat – zo meldt Digitimes – Apple waarschijnlijk met een goedkopere MacBook uitkomt. Het zou dan gaan om de opvolger van de welbekende MacBook Air. Ook noemt de nieuwssite een bedrag van $1200 dollar, wat in ons land dankzij belastingen waarschijnlijk een bedrag van rond de €1200 zal opleveren. Nog steeds niet héél goedkoop dus, maar wel in de buurt van een Windows-laptop met net wat betere specificaties.  De beoogde Macbook zou gebruik gaan maken van de Intel Kaby Lake CPU. Dat is één generatie ouder dan de nieuwe Coffee Lake-processoren. In de praktijk zal je daar als eindegebruiker overigens nauwelijks iets van merken.

iPad’s en iPhones

Ook staan er – nog altijd volgens Digitimes – nieuwe iPad Pro’s op de rol. Twee zelfs, om precies te zijn. Het zou gaan om een 11 en een 12,9 inch groot exemplaar. En tot slot worden naar verwachting drie nieuwe iPhones onthuld. Waarvan twee met een OLED-scherm en een met een regulier LCD-scherm. Of je nou meteen naar de winkel moet rennen om een van deze nieuwe producten te bemachtigen? Waarschijnlijk heeft het weinig zin als je een beetje recente MacBook, iPad Pro of iPhone hebt. De verschillen tussen deze en een vorige generatie zijn over het algemeen niet zo groot dat ze je je bestaande apparatuur meteen zwaar achterhaald maken. Sterker nog: juist Apple staat erom bekend zijn producten lang van updates te voorzien. Het geplande iOS 12 bijvoorbeeld, kan je gewoon installeren op een iPhone 5s. En maakt die bovendien ook nog eens sneller. MacOS Mojave – dat ook dit najaar verschijnt – kan moeiteloos geïnstalleerd worden op Macs van zes jaar oud. En dat is best een prettige gedachte. Want heel goedkoop zijn die spullen van Apple dan misschien niet, ze gaan wel heel lang mee.

Een gedachte over “Apple komt waarschijnlijk met goedkopere MacBook”

  1. Thanks voor de leuke blog. Helaas geen nieuwe macbook gepresenteerd eengisteren, dus nog even wachten tot ik een nieuwe koop ;). Wel super benieuwd naar de prestaties van de nieuwe iPhone, met name benieuwd naar de camera!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.