Wat maakt Apple morgen wereldkundig? (bron afbeelding: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Apple_Store.JPG)

Apple presenteert morgen van alles

Voor morgen heeft Apple weer een groots event aangekondigd. Daar worden traditiegetrouw onder meer nieuwe producten aangekondigd. Dit jaar lijkt een lagere prijs vooral het thema te zijn.

Goed nieuws voor Apple-wannabees die toch steeds weer afgeschrikt werden door te hoge prijzen. Naar verwachting presenteert Apple morgen onder meer een (weer) goedkopere iPad. Die – als we de geruchten mogen geloven – ook nog eens overweg kan met de Apple Pencil. Voor ergens rond de €300 moet u in het bezit kunnen komen van een iPad. Ook de MacBook Air, Apple’s ultralichte maar zeer capabele notebook – staat naar verwachting een upgrade én een prijsverlaging te verwachten. Niet zo heel vreemd allemaal, want zowel iPad als macBook Air zijn extreem populair bij scholieren en studenten. Het thema van het Apple event morgen is dan ook educatie.

Concurrerende prijzen

Het is interessant om te zien dat de prijzen van Apple-producten langzaam aan zijn beland op die van de concurrentie. Of eigenlijk nog beter gezegd: daar steeds verder onder kruipen. Check bijvoorbeeld de gemiddelde prijs van een recente iPhone eens en vergelijk die met een premium telefoon van een ander A-merk. Wat (capabele) tablets betreft is de iPad inmiddels zowel qua prijs als prestaties onverslaanbaar. Zelfs in de goedkoopste uitvoering wat dat laatste betreft. En als de Macbook Air inderdaad naar een prijs onder de €1000 zakt is deze vergelijkbaar (of zelfs scherper geprijsd dan) met een (qua specificaties gelijkwaardige) Windows notebook.

Post-pc tijdperk is begonnen

Het is goed om te zien dat er steeds meer beweging komt in de prijzen bij Apple. Zoals we al diverse malen schreven, nadert het einde van de traditionele pc met rasse schreden. Android is een alternatief, maar met name op het vlak van tablets laat het mobiele besturingssysteem daar afweten. Ook is er bij Android een groot probleem betreffende updates van veiligheidslekken. En verzamelt Google meer informatie over gebruikers dan welke andere OS-leverancier dan ook. Windows is inmiddels ook een zorgenkindje geworden als het gaat om privacy, lekken en stabiliteit. Alternatieven zijn dus meer dan welkom. En als die langzaam aan ook nog eens betaalbaar worden is dat mooi meegenomen! Hou morgen in de loop van de avond de website van de fabrikant in de gaten; de nieuwe producten en prijzen zullen daar ongetwijfeld op verschijnen.

 


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.