Een bezoek aan Professional Imaging 2018

Samengepropt zitten we – mijn vrouw en ik – in een bus die ons vanaf parkeerterrein P4 naar de beurshal van Professional Imaging 2018 vervoerd. Met het idee dat we misschien terug kunnen lopen proberen we de route te onthouden, maar op een industrieterrein als dit lijkt alles op elkaar en de chauffeur lijkt wel express rondjes te rijden om ons te verwarren. Nu ja, dan straks maar terug met de bus.

Professional Imaging 2018
Van Duuren Media op Professional Imaging 2018,

Surface Theater

Bij de ingang krijgen we een tas en het PROFESSIONAL IMAGING MAGAZINE VOL MET EXCLUSIEVE AANBIEDINGEN van Cameranu in de handen gedrukt. Dat stoppen we in de tas en lopen rechtstreeks naar de Van Duuren Media-stand, want ik wil graag mijn nieuwe boekje over Google Foto’s zien. Voordat we de stand bereiken zien we in het Adobe Theater – waar is Adobe eigenlijk? Ik zie alleen Microsoft! – dat Lindsay Adler op het punt staat te beginnen met haar presentatie. Achterin is nog net plaats. Ik maak wat foto’s van de presentatie en ga nu naar Van Duuren. Daar gaat ze over een half uurtje haar boek over Poseren signeren.

In de rij voor Lindsay!

De bezoekers van PI zijn enthousiast over haar en er staat zowaar een rij voor het signeren. Lindsay is erg aardig, enthousiast en erg Amerikaans. Na het signeren van een boek willen haar fans bijna allemaal nog even met haar op de foto. Geen probleem! Wij lopen wat rond. Zoek ik wat? In ieder geval geen nieuwe camera en geen nieuwe lens. Ik ben uiterst tevreden met mijn Fuji X-T2, die moet nog jaren mee. Ja, er is veel te koop, maar ik hoef niks. Misschien toch een nieuwe rugzak voor mijn camera en mijn dagelijkse dingen? Die van Peek Design vind ik mooi, maar misschien is die van wndrd mooier en handiger. Ik ben er niet uit en ga er nu in ieder geval geen aanschaffen.

Papier en nog meer papier

Bij de koffie blader ik wat door het magazine van Cameranu. Zijn er nog exclusieve aanbieding voor mij? Ik hoef eigenlijk niks. Echt niet. Nou… Papier voor printen! Ik ben dit jaar weer enthousiast aan het printen geslagen. Elke dag een mooi printje maken op mijn Epson SureColor P600. Ik print nu op Innova Exhibition Photo Baryta, mooi papier, daar niet van, maar zijn nog zoveel andere, misschien mooiere papieren. In hetzelfde straatje als de van Duuren Media-stand zie ik de stand van Canson. Daar hangen mooie foto’s geprint op mooi papier. We maken een praatje, bekijken de papieren en kopen twee discovery packs met allerlei soorten papieren.

Beurstijger

En dus gaan we verder kijken bij andere papierleveranciers. Bij Ilford die een soort apparaat demonstreren waarmee je op willekeurig welke papiersoort kunt gaan printen. Daarna moet de print nog even in een soort pers, wat me erg doet denken aan het glanzen van foto’s die je had afgedrukt in de donkere kamer. Bij Arca schaffen we een grote tas met allerlei info en papieren aan en een kortingsbon voor een latere bestelling. Ik voel me inmiddels met onze twee grote tassen wel een echte beurstijger. We maken op de Photofacts-stand nog een praatje met Piet van den Eynde over Lightroom en Lightroom Plug-ins en Presets. We hebben genoeg gezien en gepraat. Terug met de bus naar P4 en naar huis. Tot volgend jaar, Professional Imaging!

En dat papier? Ik schreef het vast al eerder: het maken van prints van je foto’s is leuk. Je schiet die foto’s niet alleen voor het beeldscherm. Van mijn ervaringen met de verschillende papier doe ik binnenkort op dit blog verslag. Wat wordt mijn favoriete papier? Mat, Rag, Halfmat of Baryta? We gaan het zien…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.