back-up van je Apple Watch

Back-up van je Apple Watch

Een back-up van je Apple Watch is erg belangrijk, maar gelukkig is het maken van een back-up niet ingewikkeld! We leggen het je hier uit. Onderstaand fragment is afkomstig uit mijn boek Ontdek de Apple Watch.

Er wordt automatisch een reservekopie van uw Watch opgeslagen op de gekoppelde iPhone zolang uw Watch en iPhone bij elkaar in de buurt zijn. U hoeft dus niets te doen om een reservekopie te maken. U kunt dus eenvoudig uw Watch herstellen met de reservekopie als u de Watch koppelt met dezelfde iPhone. Daarmee zet u bijna alle gegevens terug.

Er wordt een volledige reservekopie van uw Watch gemaakt wanneer u de Watch loskoppelt van uw iPhone. Dat wil zeggen dat als u uw Watch vervangt door een nieuw exemplaar en u koppelt de nieuwe Watch met dezelfde iPhone, dan kunt u de reservekopie gebruiken om alle gegevens over te zetten naar uw nieuwe Watch.

back-up van je Apple Watch

Niet in reservekopie Niet alle informatie wordt opgenomen in de reservekopie. Zo worden de creditcards en/of betaalkaarten voor Apple Pay op uw Apple Watch niet opgeslagen. U zult Apple Pay opnieuw moeten installeren als u een reservekopie terugzet. Ook Bluetooth-koppelingen, de toegangscode van de Apple Watch en opgeslagen sms-berichten maken geen onderdeel uit van de reservekopie.

Slaat u de reservekopie van uw iPhone op in iCloud, dan bevat deze reservekopie ook de gegevens van uw Watch. Dus als u een nieuwe iPhone in gebruik neemt en deze herstelt met de reservekopie, dan wordt de informatie van uw Watch ook automatisch op de nieuwe iPhone opgeslagen en wordt de Watch aan de nieuwe iPhone gekoppeld.

Toegangscode vergeten

Voert u te vaak een verkeerde toegangscode in – bijvoorbeeld omdat u de toegangscode bent vergeten – dan blokkeert uw Watch. U zult dan de Watch moeten wissen en daarna herstellen met de reservekopie.

Zo doet u dat:

1. Leg de Watch op de lader en houd de zijknop ingedrukt totdat u Zet uit op het scherm ziet.

back-up van je Apple Watch
Herstel uw Watch vanaf een reservekopie. Kies de nieuwste reservekopie als er meer exemplaren voorhanden zijn.

2. Houd de digital crown ingedrukt en tik op Herstel. De begininstellingen worden hersteld en de Watch start opnieuw.

Let wel, ook op een gewiste Watch is het activeringsslot nog steeds actief, dus de Watch kan niet met een andere iPhone worden gekoppeld.

3. Nu moet u de Watch opnieuw koppelen met uw iPhone. Kies tijdens de koppeling de optie Zet terug vanaf reservekopie; zo raakt u bijna geen gegevens kwijt.

Meer tips en trucs over Apple-producten? Op dit blog zijn er veel te vinden. Alle Apple-tips op dit blog vind je HIER.

Ontdek de Apple Watch

Ontdek de Apple WatchDe Apple Watch is de perfecte compagnon voor uw iPhone. Met deze smartwatch ontvangt u meldingen van uw iPhone, voert u telefoongesprekken, houdt u uw gezondheid in de gaten en legt u uw sportieve prestaties vast. Pas zelf de wijzerplaat aan en kies welke functies u direct op de wijzerplaat wilt hebben. In het boek Ontdek de Apple Watch (Voor Apple Watch Series 3, 4, 5, 6 en SE met watchOS 7 of watchOS 8) van Henny Temmink ontdekt u de mogelijkheden van de Apple Watch en hoe u deze met uw iPhone instelt. Aan de orde komen de instellingen, de diverse (gezondheids)apps, veel tips en trucs en u leest hoe u het meeste uit uw waardevolle investering haalt! Uit de inhoud:

  • Kennismaken met de Watch en de wijzerplaten
  • Inschakelen, ontgrendelen en bediening
  • Werken met de standaardapps
  • Teksten invoeren en werken met Mail, Berichten, Walkietalkie, de telefoon en Siri
  • Contactloos betalen met Apple Pay
  • Locatievoorzieningen voor Kaarten, Weer, Agenda en meer
  • Muziek afspelen en foto’s maken en bekijken
  • Werken met de gezondheidsapps
  • Toegankelijkheidsvoorzieningen zoals VoiceOver en handgebaren

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.