schermtijd beperken op de iPhone

2 Tips om je schermtijd te beperken op de iPhone

Zo word je een iPhone-pro

Kinderen hebben soms de neiging om eindeloos met hun telefoon bezig te zijn, schermtijd beperken op de iPhone is dan een oplossing! 2 Tips om je schermtijd te beperken op de iPhone is afkomstig uit het boek Zo word je een iPhone-pro.

Het instellen van dagelijkse limieten voor je appgebruik kan een positieve invloed hebben op je digitale welzijn, niet alleen dat van kinderen. Hier is hoe je dit kunt doen:

1 Open de app Instellingen.

2 Blader naar beneden en tik op Schermtijd.

3 Schakel schermtijd in als dat nog niet is gebeurd.

4 Tik op Applimieten en vervolgens op Voeg limiet toe.

5 Apps zijn ingedeeld in categorieën, zoals Sociaal of Games. Je kunt een volledige categorie apps van een limiet voorzien door op het bolletje voor de categorie te tikken. Of selecteer individuele apps door eerst op de gewenste categorienaam te tikken.

6 Tik op Volgende en stel de tijdslimiet in door de uren en minuten te selecteren. Je kunt ook verschillende limieten instellen voor verschillende dagen van de week door op Pas dagen aan te tikken.

7 Tik op Voeg toe om de limiet op te slaan.

schermtijd beperken op de iPhone

Zodra de ingestelde tijd nadert, ontvang je een melding. Je hebt de optie om de limiet te negeren, maar het is een goede herinnering om even een pauze te nemen. Door bewust om te gaan met je schermtijd, kun je een gezondere digitale levensstijl creëren.

Apparaatvrije tijd instellen

Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in je iPhone en de tijd te vergeten. Met de functie voor apparaatvrije tijd kun je beperkingen instellen om je digitale welzijn te verbeteren. Hier is hoe je dit kunt doen:

1 Open de app Instellingen.

2 Tik op Schermtijd gevolgd door Apparaatvrije tijd.

3 Tik op Schakel apparaatvrije tijd in tot morgen (of tot schema als je de optie Gepland gebruikt) om tot vanavond 12 uur of tot het volgende schema alleen telefoonoproepen te kunnen ontvangen en met geselecteerde apps te kunnen werken.

4 Tik op Gepland om een vaste apparaatvrije periode te definiëren. Je kunt per dag een afwijkend schema instellen.

5 Stel de start- en eindtijd in voor je apparaatvrije periode.

Om apps uit te zonderen van de appraatvrije tijd:

1 Ga terug naar Schermtijd en tik op Altijd toegestaan.

2 Voeg apps aan de uitzonderingslijst toe door op de groene plus te tikken of verwijder ze uit deze lijst door op de rode min te tikken.

Tijdens de ingestelde apparaatvrije tijd worden meldingen gedempt en kun je alleen toegang krijgen tot apps die je hebt goedgekeurd. Dit helpt je om bewuster om te gaan met je schermtijd en je te concentreren op andere activiteiten. Heb je apparaatvrije tijd per ongeluk ingeschakeld, dan is het goed om te weten dat je het ook weer kunt uitschakelen door op Schakel apparaatvrije tijd uit te tikken.

Zo word je een iPhone-pro

Zo word je een iPhone-pro

Deze blogpost 2 tips om je schermtijd te beperken op je iPhone is afkomstig uit het boek Zo word je een iPhone Pro. Je iPhone is een technisch hoogstandje, maar haal je wel alles eruit wat erin zit? Natuurlijk: foto’s en video’s maken, bellen, whatsappen en spelletjes spelen doen we bijna allemaal. Plus een beetje surfen op internet en wellicht je e-mail en agenda bijhouden. Maar dit schitterende apparaat kan zo veel meer! Niet alleen zijn er veel – vaak verborgen – apps beschikbaar die nuttig, leerzaam of onderhoudend zijn, maar de apps die je regelmatig gebruikt – zoals bijvoorbeeld Mail, Safari en zelfs Instellingen! – bieden vaak ook zeer handige, tijdbesparende of gewoon leuke opties waardoor je (veel) meer uit je kostbare bezit haalt. Daarnaast biedt het besturingssysteem zelf talloze functies die je ongetwijfeld zelden of nooit gebruikt, maar die het werken met de hardware aanzienlijk vereenvoudigen of leuker maken.

Het boek Zo word je een iPhone-pro is bedoeld voor iedereen met een iPhone die daar (bijna) dagelijks mee in de weer is. Heb je het gevoel dat zaken efficiënter, sneller of gemakkelijker kunnen? Dan is het goed om te weten dat dat bijna altijd het geval is. Met de talloze tips, wetenswaardigheden en verborgen pareltjes leer je écht het meeste uit je iPhone te halen en er meer plezier aan te beleven.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.