ongewenste reclame in macOS mail

Ongewenste reclame in macOS Mail

Ongewenste reclame in macOS Mail ofwel Spam, niemand zit er vanzelfsprekend op te wachten. Hoe je ermee afrekent, lees je in onderstaand artikel, afkomstig uit mijn boek Ontdek macOS Monterey.

Berichten waarvan het programma Mail in macOS ‘denkt’ dat het om reclame gaat, worden bruin weergegeven. Omdat Mail er ook wel eens naast zit, kunt u het programma leren welke berichten als reclame moeten worden aangemerkt.

Selecteer een bericht en gebruik de knop Reclame voor berichten die ondanks het filter toch als normaal bericht worden weergegeven. Selecteer een bericht dat ten onrechte als reclame is bestempeld en klik op dezelfde knop, die nu de naam Geen reclame heeft gekregen.

Om ongewenste reclame automatisch door Mail te laten filteren en de instellingen te veranderen, kiest u de optie Reclame in het menu Mail, Voorkeuren. Klik vervolgens op Instellingen ongewenste reclame. Activeer de optie Schakel filter voor ongewenste reclame in. U kunt instellen wat er moet gebeuren met berichten die als reclame zijn gemarkeerd. Wilt u ze berichten die zijn gemarkeerd als reclame bijvoorbeeld toch in de postbus Inkomend laten staan, of wilt u ze direct verplaatsen naar de postbus ongewenste reclame?

Aangepaste taken

U kunt zelf de voorwaarden bepalen waarmee berichten worden gemarkeerd als reclame en berichten ook volgens ingestelde voorwaarden naar een specifieke postbus sturen. Open Mail, Voorkeuren, Reclame, Instellingen ongewenste reclame en kies Voer aangepaste taken uit. Klik vervolgens op de knop Geavanceerd. Gebruik de verschillende menu’s om de voorwaarden aan te passen. Vervolgens kunt u instellen wat er gebeurt met berichten nadat ze zijn gemarkeerd als reclame. Onder in het venster stelt u in wat er gebeurt als is voldaan aan door u ingestelde voorwaarden. Wilt u bijvoorbeeld reclameberichten direct naar de prullenmand verplaatsten, kies dan in Verplaats bericht naar postbus: Alle in Prullenmand, of selecteer een prullenmand bij een van uw accounts.

Ongewenste reclame in macOS mail
Markeer berichten handmatig als reclame om te voorkomen dat u meer berichten van dezelfde afzender ontvangt.

Als een bericht ten onrechte als reclame is gemarkeerd, maakt u dit eenvoudig ongedaan.

ongewenste reclame in macOS mail
Als een bericht ten onrechte als reclame is gemarkeerd, maakt u dit eenvoudig ongedaan.

ongewenste reclame in macOS mail

Ongewenst Natuurlijk is het handig dat spamberichten direct naar de postbus Ongewenste reclame worden verplaatst, maar het is verstandig om toch de inhoud van deze postbus met enige regelmaat te bekijken. Het kan namelijk altijd voorkomen dat hier berichten in staan die ten onrechte als reclame zijn gemarkeerd. Als u de postbus hebt gecontroleerd, verwijder dan de berichten met Mail, Postbus, Wis ongewenste reclame, of klik met rechts op de postbus en selecteer deze opdracht in het snelmenu.

Meer tips en trucs van Bob Timroff? Op dit blog zijn er veel te vinden. Al zijn macOS-tips, plus interviews met Bob vind HIER.

Ontdek macOS Monterey

Ontdek macOS MontereyEen van de vele redenen om een Mac te gebruiken is macOS Monterey, het nieuwe besturingssysteem van Apple. Een besturingssysteem is een van de belangrijkste onderdelen van de computer. Het zorgt er onder meer voor dat u programma’s kunt starten, bestanden kunt beheren en extra apparaten kunt aansluiten. macOS ziet er schitterend uit, is uiterst stabiel, zeer gebruiksvriendelijk en vraagt nauwelijks onderhoud.

Uit de inhoud:

  • Introductie: maak kennis met macOS Monterey, het bureaublad, het dock, Finder en de menu’s.
  • Bestanden: voel u thuis in de thuismap en maak en bewaar documenten in iCloud Drive.
  • Navigeren: navigeer, zoek met Siri en organiseer met programmatabbladen, tags, Bedieningspaneel, Mission Control, Spaces, Spotlight, AirDrop, slimme mappen en het dock.
  • Voorkeuren: stel voorkeuren in voor uzelf, het systeem, hardware, internet en het netwerk. Gebruik Focus om niet gestoord te worden tijdens het werk.
  • Programma’s: leer werken met de map Apps, ontdek hulpprogramma’s, Berichtencentrum, Widgets, Continuity, Side Car, Handoff en werp een blik op extra apps, zoals iMovies, Garageband, Pages, Keynote en Numbers
  • Aan de slag: vind uw weg in Contacten, Agenda, Muziek, Foto’s, Fotolader, Photo Booth, QuickTime Player, Opdrachten en Time Machine.
  • Internet: maak verbinding met internet en werk met Mail, Safari, Berichten en iCloud.

Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.