Comodo en nieuwste Windows 10-update niet compatibel

Afgelopen woensdag rolde Microsoft onverwacht een grote update uit. Deze blijkt niet compatibel met beveiligingsproducten van Comodo.

Gebruik je een van de Comodo internetbeveiligingsprogramma’s én heb je de grote update voor Windows 10 vorige week woensdag geïnstalleerd? Dan is het zaak om deze update terug te draaien. Of als je de kans hebt hem niet te installeren. Dat is althans het advies van Comodo zelf. De producten van de softwarefabrikant kunnen namelijk niet overweg met het afgeleverde pleisterpakket. De gevolgen zijn erg vervelend als je wel door blijft modderen.

Niet meer inloggen bij Windows

Direct na de Windows update-ronde van vorige week klaagden steeds meer mensen over browsers die continu crashten tijdens het gebruik. Het ging vaak om ‘alternatieve’ exemplaren als Firefox, Chrome en Opera. Ook bleek zelfs inloggen bij Windows soms niet meer mogelijk. De oorzaak van dit alles ligt in ieder geval bij de producten van Comodo. Al kan je hier natuurlijk twisten over oorzaak en gevolg. Mocht je géén Comodo-programmatuur draaien en toch tegen crashende browsers na de update aanlopen, dan is het wellicht verstandig om even contact op te nemen met de leverancier van jouw antiviruspakket. Eventueel de update terugdraaien is ook een optie, maar dat gaat niet altijd goed. Lukt het niet, dan kan je een eerder gemaakte image terugzetten. Die maak je toch regelmatig, nietwaar?

Meer lezen over Windows 10 updates en upgrades? Klik hier!

2 gedachten over “Comodo en nieuwste Windows 10-update niet compatibel”

  1. mijn Windows tablet Surface is na een update heel moeilijk gaan doen. geruime tijd geleden kon ik hem niet meer openen er verscheen enkel een blauw scherm, dusdanig flauw van kleur dat het bijna niet te onderscheiden was van het zwarte scherm als de computer uit is. Gelukkig vond ik bij een Nederlandse helpdesk de oplossing zodat ik niet genoodzaakt was €99 te betalen in “Windows help” want mijn garantie was zogenaamd voorbij. Sindsdien is ook de mogelijkheid om mijn schermtoetsenbord tevoorschijn te halen bij libreoffice onmogelijk en mijn extern toetsenbord is onderweg in de motorhome denkelijk gekneld geraakt want een achttal toetsen op een rij zijn niet meer te activeren. Het virtueele toetsenbord Opent zich wel nog in andere toepassingen zoals mails.

    Mijn kleinzoon heeft een viertal jaar geleden geweigerd mijn Office te downloaden wegens te oud (1996 )wel gaf hij mij enige tijd later de Code om de Office voor studenten tijdelijk te downloaden maar nu worden de “word” documenten welke reeds 10 jaar en langer opgeslagen zijn niet meer te openeopened!! !!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.