Dashlane 6.0

Dashlane met ingebouwde VPN

Dashlane is voor de mij dé wachtwoordmanager. Jaren geleden las ik een paar besprekingen van Dashlane en ik was om. Niets ten nadele van een andere wachtwoordmanager als 1Password , maar ik ben gewend aan de interface van Dashlane en die vind ik nu eenmaal prettig. En ze bieden ook veel. Tegenwoordig heeft Dashlane een ingebouwde VPN en dat is heel handig.

VPN

Dashlane 6.0
De ‘gratis’ VPN-verbinding van Dashlane 6.0.

Met VPN kun je een veilige internetverbinding leggen als je bijvoorbeeld in een café verbinding maakt met het aldaar aanwezige wifi-netwerk. Zoals bekend is zo’n openbare wifi-verbinding niet erg veilig. Dat is dé plek om je gegevens te onderscheppen. Even rustig digitaal bankieren is niet aan te raden. Als je dat echter doet via een versleutelde VPN-verbinding is er niets aan de hand. Jouw verbinding is veilig. Er zijn allerlei aanbieders van VPN’s en die kosten geld. Als je toch al betaald hebt voor Dashlane, omdat je de wachtwoorden op al je apparaten beschikbaar wilt hebben, is deze nieuwe VPN-mogelijkheid in Dashlane 6.0 een beetje gratis. 🙂

Indentiteitsdashboard in Dashlane

Dashlane 6.0
Het Indentiteitsdashboard van Dashlane 6.0. Er is nog wel wat werk om de score op 100% te krijgen.

Een andere vernieuwing is het Indentiteitsdashboard, de vervanging van het Beveiligingsdashboard. Op dat Beveiligingsdashboard zag je de Beveiligingsscore die je hebt met al je inloggegevens. Hoeveel wachtwoorden heb je meerdere keren gebruikt? Welk wachtwoord is zwak? Welk wachtwoord is gecompromitteerd? Zo zag je in een oogopslag wat je nog kon verbeteren aan je wachtwoorden. Dat Beveiligingsdashboard is nu vervangen door het Indentiteitsdashboard. Je kunt er nu bijvoorbeeld vijf verschillende e-mailadressen laten monitoren. Je vraagt aan Dashlane te checken of een bepaald e-mailadres van je ergens een keer is gestolen. Dashlane zoekt dat uit, geeft de sites op waar dat mailadres is gestolen, zodat je de wachtwoord indien nog kunt aanpassen. Vanaf dat moment houdt Dashlane dat mailadres voor je in de gaten of er rare dingen mee gebeuren. Darkweb monitoring heet dat bij Dashlane.

Gezondheidsscore van de wachtwoorden

Dashlane 6.0
Dashlane zoekt voor je uit bij welke site je wachtwoord en inloggegevens zijn gestolen.

De nieuwe versie gaf me weer even inspiratie om mijn beveiligingsscore op te vijzelen van 86% naar 89%.  Ik moet naar 100%!, het is uiteindelijk veel werk. Je moet er echt even voor gaan zitten. Ik verving o.a. twee zwakke wachtwoorden bij Adobe. Ik ontdekte daarbij meteen dat er nu ook bij Adobe tweestapsverificatie bestaat. Dat zette ik natuurlijk meteen aan.

Veilig online

Wij zijn de zwakste schakel, maar dat hoeven we niet te zijnPas (er)op!Online loeren steeds meer hackers op jouw gegevens. Daarom is het belangrijk om je online-bestaan veilig te maken. Daar zijn allerlei boeken voor. Bijvoorbeeld Wij zijn de zwakste schakel, maar hoeven dat niet te zijn van Stijn de Wilde. Er zijn steeds meer computercriminelen die geen systemen hacken, maar mensen. Om ze te slim af te zijn moet je niet alleen weten hoe ze te werk gaan, maar ook waarom ze dat op die manier doen. Dit boek leert je welke methoden hackers gebruiken, en welke psychologische trucs achter die methoden verstopt zitten. Een ander boek is Pas (er)op! van Jan Hoogstra en Kimberley Tonkes. In dit boek nemen de auteurs je aan de hand van hun eigen ervaringen mee in het belang van gedragsregels, -interventies en bewustwording. Zij benadrukken de noodzaak van bewustwording én scholing om te komen tot gedragsverandering. 


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.