De nieuwe MacBook pro's hebben nu écht meer power (bron afbeelding: screenshot https://www.apple.com/nl/macbook-pro/)

Update geeft nieuwste MacBook Pro vleugels

Kopers van de allernieuwste MacBook Pro klaagden over de beroerde prestaties van het apparaat. Steeds weer trapte de processor op de rem vanwege te hoge temperaturen. Dat moet met een update verholpen zijn!

Goed nieuws voor de trotse bezitters van de pas uitgebrachte MacBook Pro. Apple heeft na flink wat digitaal speurwerk de oorzaak van de te warm wordende processor gevonden. Extra goed nieuws: het blijkt slechts om een eenvoudig te verhelpen software-bug te gaan. Inmiddels is een supplementaire update uitgebracht (of deze staat in ieder geval op springen) voor macOS die alle problemen in één klap verhelpt. Het resultaat is een maar liefst tot 70% snellere 15 inch MacBook Pro en een tot 200% snellere 13 inch versie van de Pro. Da’s best een forse snelheidswinst. Ook oudere Macbooks Pro kunnen profiteren van de bugfix!

Softwarefoutje

De oorzaak – zo lezen we hier – ligt (lag…) volgens Apple bij een missende key in de firmware. Deze zorgde er onder zware belasting voor dat de thermische beveiliging (niet correct) in werking trad. Deze draait de kloksnelheid van de processor op een flink lager pitje. Met als resultaat een trage computer. Niet handig gezien het feit dat de gebruikers van de dure MacBook Pro’s vaak te vinden zijn in de wereld van videobewerking en andere rekenintensieve klussen. Snel updaten dus, mocht je toevallig in het bezit zijn van een getroffen MacBook Pro!


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.