ontdek iOS 13

De app Foto’s in iOS 13

nieuw in iOS 13Het onderwerp van de maand november is iOS 13 en alle vernieuwingen in dat besturingssysteem. Het boek van de maand is het net verschenen Ontdek iOS 13 van auteur Henny Temmink. We publiceren wat voorproefjes uit Ontdek iOS 13.  Dit 2de voorproefje is afkomstig uit hoofdstuk 8 Camera en co en behandelt de app Foto’s in iOS 13. Het 1ste voorproefje uit het boek : wat is er nieuw in iOS 13? vind je HIER.

De app Foto’s in iOS 13

De foto’s en video’s die u met Camera maakt, vindt u terug in Foto’s. De app Foto’s gebruikt u voor het bekijken, bewerken en beheren van foto’s en video-opnamen. Dat zijn niet alleen de opnamen op uw toestel, maar ook de foto’s en video’s die zijn opgeslagen in iCloud, die anderen met u hebben gedeeld, de foto’s die u hebt gesynchroniseerd met uw computer en de opnamen die u hebt bewaard afkomstigvan websites en berichten. Onderaan ziet u vier tabs:

De app Foto's in iOS 13
De tab Foto’s van de app Foto’s (links) en de beschikbare opties (rechts).

  • Foto’s Foto’s toont een overzicht van de foto’s op uw telefoon, automatisch gesorteerd op dagen, maanden en jaren. Voor de sortering gebruikt de app informatie van de foto’s, zoals locatie, datum, tijd en soort afbeelding (foto, schermafbeelding). U wisselt van sortering met een tik op de balk boven de tabs. Tik op de knop Meer en u ziet de beschikbare opties zoals Deel foto’s, Speel film af en Toon kaart achter een locatie. Veegt u omlaag naar Plaatsen, dan ziet u stapeltjes foto’s op de kaart. De sortering op momenten werkt alleen als u de optie Vat foto’s samen bij Instellingen, Foto’s hebt ingeschakeld. Ziet u de foto’s liever zonder sortering, zet dan de optie Vat foto’s samen uit.

TIP • Locatie op de kaart bekijken Als de locatie bij uw foto’s is opgeslagen, dan kunt u deze op de kaart bekijken. Bij Albums is ook een album Plaatsen. Wanneer u dat opent, komt de kaart tevoorschijn en ziet u op de kaart de fotostapeltjes met het aantal foto’s die u op die locatie hebt gemaakt. Als u verder inzoomt, ziet u meer details en waarschijnlijk ook meer locaties met aparte stapeltjes foto’s.

De app Foto's in iOS 13
Tik op de knop Meer, Toon kaarten u ziet een stapeltje foto’s op de kaart.
  • Voor jou Foto’s scant uw fotobibliotheek en maakt verzamelingen van foto’s en video’s die terugblikken worden genoemd. Hiertoe behoren ook terugblikfilms met muziek die worden samengesteld uit uw foto’s en video’s. U kunt zelf ook een terugblikfilm maken van albums die u zelf maakt. Voor Terugblikken schakelt u bij Instellingen, Foto’s de optie Toon feestelijke activiteiten in.
  • Albums Als u iCloud-fotobibliotheek gebruikt, dan kunt u uw foto’s en video’s bekijken op elk apparaat waarop u met dezelfde Apple ID bent aangemeld. U ziet in deze weergave de verschillende albums. Bovenaan staat het kopje Mijn albums, daaronder ziet u in elk geval het album Recent en de albums die u zelf hebt gemaakt. Daaronder staan de kopjes Gedeelde albums, Personen en plaatsen, Mediatypen en Andere albums. De verschillende soorten opnamen, zoals panoramafoto’s, selfies en video vindt u terug bij Mediatypen in hun eigen groep. Achter elk type media ziet u hoeveel opnamen er van dat type aanwezig zijn. Met de knop Toevoegen maakt u een nieuw album.
  • Zoek U kunt eenvoudig zoeken in Foto’s. Op dit tabblad ziet u suggesties onder de kopjes Momenten, Personen, Plaatsen, Categorieën en Groepen. Tik in het zoekvak als u een zoekopdracht wilt typen. U kunt natuurlijk ook Siri een zoekopdracht geven, zoals Toon me de foto’s van de Keukenhof.
De app Foto's in iOS 13
De tab Voor jou.

Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.