De Google Pixel-telefoons: de beste Androids ooit?

De twee Pixel-mobieltjes van Google zijn nog niet leverbaar in Nederland. In Amerika vanaf morgen. Daar werden de twee telefoons gisteren in één grote golf in alle belangrijke media besproken. De conclusie van een reviewer: de beste Android-telefoon ooit. Een andere reviewer vindt het een leuke telefoon voor Android-fans, met een middelmatige camera…

Wat maakt die twee telefoons van Google – de Pixel en de Pixel XL – zo bijzonder of zo interessant? Allereerst dat het telefoons zijn die Google zelf produceert, net zoals Apple de iPhone zelf ontwerpt en maakt. Eerder werd de serie Nexus-apparaten wel door Google geïnitieerd, maar ze werden bijvoorbeeld gemaakt door Huawei en daarvan stond het logo dan ook op de telefoon. Die nieuwe Pixels zijn de telefoons zoals Google ze ziet, zoals Google een Android-telefoon ziet. Google is hiermee echt in de hardware-business gegaan.

Wired

En hoe ziet Google dat dan? Ze willen een razendsnelle telefoon, met een heel goede camera en digitale assistent die je echt kan helpen, zonder de extra software waar andere leveranciers hun Android-telefoons mee vervuilen en met een versie van AndroidOS die je makkelijk kunt updaten. Degene die de Pixels in Wired bespreekt is misschien nog wel het meest stellig: Deze Pixels veranderen mijn antwoord op de vraag die ik het vaakst hoor: welke telefoon moet ik kopen? Haar antwoord: je moet een Pixel kopen. Iets eerder schrijft ze dat ze echt van Android houdt, maar dat de telefoons frustrerend kunnen zijn. Soms slecht ontworpen, bedolven onder 15 apps van Verizon. De iPhone is de standaard telefoon, degene die je moet kopen als je een telefoon wilt, geen project. Maar de Pixels hebben het voor haar veranderd. Ze is enthousiast over de camera, de Google Assistent, die het beter doet dan Siri of Alexa. Dat de Pixels op de iPhone lijken vindt ze geen probleem.

New York Times

De bespreker van de New York Times vindt de telefoons tegenvallen. Een goede telefoon voor Android-fans, meer niet. Hij vindt ook de Google Assistent niet echt goed, die digitale assistenten, of ze nou van Apple, Microsoft, Amazon of Google zijn: ze zijn erg beperkt en kosten die assistenten meer tijd dan ze opleveren. Ook de camera krijgt geen enthousiast verhaal: middelmatig!

The Verge

Walt Mossberg van The Verge vindt de Pixels erg, erg goed. De telefoons hebben dezelfde klasse als de iPhone of de Galaxy S7 (de telefoon die niet ontploft). Hij vindt de Assistent een prettige verrassing, de resultaten zijn veel beter dan die van Siri. De camera vindt hij goed, de foto’s zien er een beetje té verzadigd uit kwa kleur en in slecht licht waren de foto’s van de iPhone duidelijk beter. Het is in ieder geval de beste Android-telefoon die hij ooit heeft getest.

De meeste reviews zijn enthousiast over de telefoon. Er is, door de ontploffende Galaxy Note 7 ruimte voor deze twee dure vlaggenschepen van Google. Of ze beter of slechter zijn dan de iPhone, doet er eigenlijk niet heel veel toe. Het zijn high-end mobieltjes, wat ook wel mag voor de prijs die Google er voor vraagt. Als ze in Nederland leverbaar komen, dan kost de meest eenvoudige Pixel-versie €759,-, de 128 GB Pixel XL kost je €1009,-.  Of een iPhone-gebruiker die aan een nieuwe telefoon toe is overstapt naar de Pixel, weet ik niet. Als je van Android houdt, dan zijn het in ieder geval heel interessante telefoons, als je het geld er voor (over) hebt.

Nog andere besprekingen lezen? HIER en HIER vind je er nog twee.

2 gedachten over “De Google Pixel-telefoons: de beste Androids ooit?”

  1. Is de pixel inmiddels wel in Nederland te krijgen? Ik heb nog niemand met deze telefoon gezien/gesproken en ben er erg benieuwd naar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.