Ik wens je een jaar zonder kalknagels

Het plan was om te schrijven over de de nieuwe hebbedingen van komend jaar, over nieuwe soft- en hardware die we komend jaar kunnen verwachten. Over meer A.I. (Artifical Intelligence) in je smartphonecamera. Over smartphones met drie camera’s. Over de concurrentie voor Lightroom. Over iPhones die moedwillig langzamer worden gezet. Maar daar gaat deze blogpost dus niet over. Het gaat over een ouderwets probleem: spam.

De afgelopen weken verschenen er ineens allerlei mailtjes van Amanda, Erika, Julia, Clara en Irina in mijn mailbox. Oh, denk je dan, dat zijn mailtjes van Russische dames die ‘met je in contact’ willen komen. Neem deze mail van Alexandra:

Hi there, Please don’t jump into the conclusion that I am yet another spamster who wants to invite you to yet another dating agency or may be into some fraudulent activity. But I rather want to invite you to this premium dating agency where I and hundreds and thousands of beautiful ladies from Russia and other neighboring countries have enlisted in search of their future love. And when I say true love, I really mean it, because I am truly bored of all these playboys and gigolos who are in search of short term affairs and fun. From my early teenage to the present day I always believed in true love and a partner for whole life. I am Alexandra or Sasha in short; a young, timid yet well accomplished, blue eyed girl from Russia. I am from the city of Ivanovo, which is also known as the city of brides. I want you to mail me and after you do so I sincerely hope that you will find my profile, Alexandra

Geen spamster

Nee, die Alexandra is écht geen spamster. Doei! In de Spam ermee. De mailtjes van Amanda, Erika, Julia, Clara en Irina willen me echter niet naar een Russische damessite lokken. Ze willen me – zogenaamd – van mijn schimmelnagels afhelpen! Elke dag krijg ik wel een stuk of vijf van dit soort mailtjes. Kalknagels, ook wel schimmelnagels zijn vervelend, veel mensen hebben er last van. Via je huisarts kun je er misschien vanaf komen, maar het is moeilijk, heel moeilijk. Dus zo’n middeltje dat je wordt aangeprezen via email, zou wél helpen? Dacht het niet. In de spam ermee. Overigens, NIET op de link in deze mails klikken! Het is gevaarlijke spam! Ze gaan in ieder geval niet naar een schimmelmiddel.

Een oplossing?

Spam bestaat al heel lang. Al vanaf het begin van de email. En nog steeds is er geen oplossing voor. Mijn provider filtert spam uit mijn emailstroom. Mijn email-apps zijn inmiddels zo getraind dat die Russische dames eruit worden gefilterd. Die komen zo – patsboem! – in de spam terecht. Bluemail, dat ik op Android en iOS gebruik, heeft de mogelijkheid om bepaalde domeinen te blokkeren. Dat helpt. Op mijn Mac heeft Mail ook een lerende functie. Als ik iets duidelijk aangeef als spam, dan leert Mail daarvan. Zoniet van de mailtjes van Amanda, Erika, Julia, Clara, Irina en hoe ze allemaal ook heten. Ik blijf ze in de spam stoppen, hun domeinnamen blokkeren, maar ze blijven komen met hun schimmels.

Beste wensen

Als ik één wens heb voor 2018 dan is dat een definitieve oplossing voor spam. Een goede filtering zodat er in mijn stroom emails geen Russische dames, dames met kalknagels, Medium Amanda of niet bestaande pakketje van Fedex meer verschijnen. Een goed geneesmiddels voor kalknagels zou ook mooi zijn, maar dat is misschien teveel gevraagd. Ik wens jullie, lezers, in ieder geval een goed jaar, met een veilig online bestaan. Zonder gevaarlijke mailtjes, maar vooral met een goede gezondheid – zonder kalknagels – en met veel leesplezier op Computer Creatief!


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Een gedachte over “Ik wens je een jaar zonder kalknagels”

 1. Hmpffhahahaaa !!! Net in één ademteug gelezen en nu, onderaan beland, uitproesten van het lachen 🙂

  Tja, spam… Het schuim der aarde bedient zich er graag mee. En in de slipstream van hun bedenkelijke successen, hebben oplettende email-gebruikers er alleen maar enorm veel overlast van.

  Als je de situatie zou doortrekken naar de ‘real life’ wereld, dan is het alsof het dievengilde luid kwakend en om zich heen schoppend over straat loopt, openlijk iedereen aansprekend en bepotelend, terwijl niemand ze een hard “halt” durft toe te roepen.

  Email blijft voor mij in 2018 nog steeds het belangrijkste en meest betrouwbare communicatiemiddel, ondanks – of juist vanwege – alle WhatsApps, SnapChats, Messenger, Tweets en andere “branded” messaging-diensten.

  Andere in 2018 wellicht voortdurende digitale ellende: de idiote volume-verschillen tussen reclames en normale video’s; sowieso, het technische gehannes met video-players; cookie-waarschuwingen en het nooit werken van hun “onthoud mij” knop…

  En wat die kalknagels betreft: zo min mogelijk schoenen dragen, dat helpt het meest afdoende ! Schimmels kunnen niet goed tegen licht en lucht, dus laat je voeten niet te lang in het bedompte donker zitten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.