Een nieuwe interface van Snapseed

Het lijkt wel of apps voor mobiele telefoons veel sneller een totaal ander uiterlijk en manier van bedienen krijgen dan applicaties op macOS of Windows. Het is bijna onbestaanbaar dat Adobe de interface van Photoshop volkomen zou omgooien, omdat dat misschien een betere gebruikservaring zou geven. Gebruikers zouden dat niet pikken. Voor gebruikers van bijvoorbeeld Snapseed op iOS en Android schijnt dat niet uit te maken. De nieuwe interface van Snapseed.

Nieuwe filters

De nieuwe interface van Snapseed
De Looks – Filters – in de nieuwe Snapseed.

Opgewonden kondigen we aan dat Snapseed 2.18 vandaag uitgerold wordt voor Android en iOS. Deze update heeft een frisse UI (User Interface H.F.), die ontworpen is voor snellere bewerkingen met efficiëntere toegang tot jouw favoriete mogelijkheden… Dit lees ik op het blog van John Nack over deze nieuwe versie van Snapseed. En jawel, geen woord van gelogen. De gebruikersinterface is compleet anders. Heb je snellere toegang tot favoriete mogelijkheden? Dat staat te bezien. Als je nu een foto opent in Snapseed kom je in eerste instantie bij een stel – deels nieuwe – filters. Filters? Looks heten ze bij Snapseed. Het zijn van die voorgebakken aanpassingen aan een foto, met namen als Smooth, Pop, Morning of Push. Wat leuk is: tussen deze filters zie ik ook een zelfgemaakte QR-look staan. Die kun je op die manier heel snel toepassen.

Vooruitgang

De nieuwe interface van Snapseed.
De gereedschappen in de nieuwe versie van Snapseed.

Wil je geen filters gebruiken dan kun je natuurlijk ook meteen naar de de gereedschappen gaan. Die staan nu allemaal bij elkaar gegroepeerd met allemaal nieuwe icoontjes. Afstellen (=bewerken met algemene mogelijkheden als helderheid, contrast enzovoort), heeft het icoontje dat Google in het algemeen is gaan gebruiken voor bewerken: drie kleine schuifregelaartjes. Die drie schuifregelaartjes zie je inmiddels ook bij Google Foto’s in de plaats van het potlood, dat in het nabije verleden bij Google stond voor Bewerken. Een frisse aanpak, maar wel verwarrend als je net gewend bent aan de oude interface Snapseed. Voor gebruikers van mobiele apparaten moet dat niet uitmaken. Die krijgen een update automatisch op hun mobieltjes en tablets geïnstalleerd. Terug naar de vorige versie is niet meer mogelijk. De vooruitgang valt niet tegen te houden…


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.