Een QR-look uit Snapseed delen met je vrienden

Bij Google en Snapseed zitten ze niet stil. Elke maand is er wel wat nieuws over te vertellen. Een belangrijke vernieuwing in de laatste versie van Snapseed is het kunnen vastleggen van een aantal bewerkingen als Look. Een Look pas je daarna in één keer toe op andere foto’s. Die Look kun je delen met andere mensen, die daardoor ook de beschikking krijgen over jouw specifieke bewerkingen van een foto. Hoe je een Look maakt en deelt lees je in deze blogpost.

Voordat je een ‘Look’ kunt gaan gebruiken of met iemand kunt delen zul je er een moeten maken. Dat is niet ingewikkeld. Je begint met het bewerken van een foto in Snapseed.

Aan het werk met de oorspronkelijke foto.


Als je een aantal bewerkingen hebt gedaan – bijvoorbeeld de foto omgezet naar zwart-wit  met een kader eromheen – kun je die bewerkingen opslaan als Look. Om deze bewerkingen op te slaan als Look, ga je naar het middelste menu rechts bovenin het scherm. Vanuit dit menu kun je de Look opslaan en een QR-look maken, gebruiken of delen.

Het menu waarin je Looks kunt opslaan, delen en openen.

Bewaar bij Look opslaan je bewerkingen, zodat je die zelf telkens in één keer op een foto kunt toepassen. Bij Mijn looks kun je je bewaarde looks openen en toepassen.

Om je Look te delen maak je er een QR-look van. Bij dit menu-onderdeel heb je twee keuzemogelijkheden:

  • QR-look maken
  • QR-look scannen

Bij de eerste mogelijkheid maak je een nieuwe QR-code van je bewerkingen op de foto. Die QR-code (QR-look) kun je vervolgens delen met andere, door hem bijvoorbeeld naar iemand te e-mailen.

De QR-look die je kunt delen.

Bij de tweede mogelijkheid – QR-look scannen – kun je een Look van iemand anders scannen en gebruiken. Test de QR-look in deze blogpost maar…

TIPS in Snapseed

De TIPS in Snapseed.

Snapseed geeft in deze nieuwe versie ook TIPS over allerlei aspecten van de applicatie. Tik op het balkje met het woord TIPS en je krijgt hulp en informatie over  bijvoorbeeld de eerste stappen bij het gebruik van Snapseed of over het toepassen van van de zwart-wit kleurenfilters. Het lijkt of de tips in het Engels zijn, maar als je een tip opent krijg je wel een Nederlandse tekst te zien.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Een gedachte over “Een QR-look uit Snapseed delen met je vrienden”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.