Een podcast over de mogelijkheden van Google Foto’s

Luister elke maand naar een nieuwe aflevering van Upgrade, de podcast van ComputerCreatief.  Deze maand praat Peter de Ruiter met Hans Frederiks, schrijver van Zo werkt Google Foto’s over de mogelijkheden van Google Foto’s. Het vakantiefotoseizoen is namelijk weer aangebroken.

Hoe zorg je ervoor dat de herinneringen die je vastlegt, de kwaliteit hebben die jij bedoelt? Daar schiet de gratis app Google Foto’s te hulp, waarin je foto’s kunt bewerken, opslaan en delen. Gedeelde vreugde is immers dubbele vreugde. Wees niet bang dat je creatieve ideeën te kort komt. Die biedt Google je wel aan, voor het maken van collages, filmpjes en albums.

De mogelijkheden van Google Foto’s…


de mogelijkheden van Google Foto'sLuister in deze podcast naar het gesprek met Hans Frederiks, schrijver van het boek Zo werkt Google Foto’s. In het gesprek met Hans over de mogelijkheden van Google Foto’s kwam onder andere het maken van ‘films’ aan de orde. In Google Foto’s zijn dat vaak foto’s die achter elkaar worden getoond, soms aangevuld met stukjes video. Je kunt er ook thematische films mee maken gebaseerd op een onderwerp. Een van zijn favorieten is het thema Wat worden ze snel groot, waarbij Google Foto’s een filmpje samenstelt van bijvoorbeeld je kind of kleinkind. HIER vind je de link van een Wat worden ze snel groot-filmpje van Hans’ kleinzoon Tiago.

Ik experimenteerde voor deze podcast zelf ook met Google Foto’s en was vooral gecharmeerd van de zwart-wit omzettingen in Google Foto’s. Hieronder een voorbeeld van het automatische zwart-wit-filter Vogue:

de mogelijkheden van Google Foto's
Boven de oorspronkelijke foto in kleur, onder de omzetting naar zwart-wit in Google Foto’s met het filter Vogue.

Lees ook deze tien tips over hoe je het beste van podcasts kunt genieten. Deze podcast is gemaakt door de Podcastprofessor, Peter de Ruiter. Alle podcasts op het Computer Creatief-blog vind je HIER.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.