Eigen Workspaces en Looks in Luminar Flex

De Looks die je in Luminar Flex tot je beschikking hebt, geven krachtige mogelijkheden om een foto in een keer te kunnen bewerken. Met één klik geef je een foto een bepaald uiterlijk. Je kunt zelf heel makkelijk eigen Looks maken, waarmee je in één klik een foto naar eigen smaak kunt aanpassen.

Wat is een Luminar Look?

Een Look in Luminar en Luminar Flex is een combinatie van een aantal Filters, waarbij elk van die gebruikte Filters zijn eigen specifieke instellingen heeft. Met één klik pas je de gezamenlijke instellingen van de Filters in de Look toe op een foto. Je kunt met de hoofdschuifregelaar van de Look het effect van de Look verminderen en natuurlijk kun je ook de instellingen van de verschillende Filters naar eigen smaak aanpassen. Nu vind ik – mijn persoonlijke mening – de Looks van Luminar en Luminar Flex soms/vaak een beetje over the top. Ze zijn regelmatig best heftig en mijn smaak is wat – eh – minder heftig. Daarom wilde ik zelf wat Looks maken met de Filters die ik zelf het meest gebruik.

Wat is een Workspace?

Een eigen Workspace met de naam Basis, met alleen de Filters waar ik behoefte aan heb.

De Filters die ik in Luminar Flex het meest gebruik zijn: Accent AI Filter 2.0, AI Sky Enhancer, Foliage Enhancer en Brilliance / Warmth. Deze Filters wil ik onderbrengen in wat bij Luminar Flex een Workspace heet. In de rechterbalk onder het woord FILTERS zie je in een pop-up-menu de verschillende Workspaces. Je hebt bijvoorbeeld de Image Aware Workspace die specifieke Filters bij een bepaald type foto zoekt. Klik op de naam van de geopende Workspace en kies voor Clear Workspace. Je hebt nu een lege Workspace waar je vanuit de Filters Catalog de Filters kunt toevoegen die je wilt gebruiken. In mijn geval: Accent AI Filter 2.0, AI Sky Enhancer, Foliage en Brilliance / Warmth. Je hebt nu een Custom Workspace. In het pop-up-menu van de Workspace kun je deze Filterset bewaren als je eigen Workspace: Save new Workspace.

Eigen Look maken

Nu moet je nog een eigen Look maken. Dat is al even makkelijk. Een Look bestaat uit verschillende Filters die elk hun eigen instellingen hebben en die gecombineerd een bepaalde aanpassing aan een foto doen. Ik maakte een Look in Luminar Flex voor het telkens op dezelfde manier aanpassen van een stel foto’s die ik onder gelijke omstandigheden had geschoten. Die foto’s wilde ik allemaal op dezelfde manier met Accent AI, de Sky Enhancer en wat extra Warmth aanpassen. Ik opende daartoe een van die foto’s vanuit Lightroom Classic en maakte vanuit mijn nieuwe, eigen Workspace de aanpassingen zoals ik die wilde hebben. Vervolgens koos ik onderin de rechterbalk in Luminar Flex voor Save Luminar Look. Geef je Look een naam en klaar ben je.

De eigen gemaakte Looks vind je tussen Looks Collections, links onderaan.

Deze eigen Looks zijn bij User Luminar Looks links onderaan te vinden: tussen de Luminar Looks Collections vind je User Luminar LooksLuminar Looks > Luminar Looks Collections > User Luminar Looks, daar staan je eigen gemaakte Looks.

Een eigen Look toegepast op een foto.

Een gedachte over “Eigen Workspaces en Looks in Luminar Flex”

  1. Kijk ook eens naar LuLuminar 4,komt in de Herfst uit.
    Prachtig nieuwe update, luchten vervangen nog nooit zo snel,en in geen ander progamma te vinden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.