Facebook voor senioren: een boek voor jong en oud

Wie van de Facebookgebruikers vraagt zich nooit eens af of de privacyinstellingen wel goed zijn gezet? En ik maak me sterk dat je je ook wel eens afvraagt wat je moet met die aardige vriend waarvan de hele dag achter elkaar berichten in je nieuwsoverzicht verschijnen. Vaak berichten waar je helemaal geen interesse in hebt. Ontvrienden is ook zo wat, maar kunnen die berichten niet wèg. En die vervelende ‘gebruiker’ met z’n stomme opmerkingen, hoe blokkeer je die eigenlijk? In het boek PC Senior: Facebook voor senioren lees je alle antwoorden op deze vragen.

Ben jij een van de 6,8 miljoen Nederlanders die dagelijks Facebook gebruiken? Zes-komma-acht-miljoen! Bij Marketingfacts las ik dat er 9,8 miljoen Nederlandse Facebookaccounts zijn en dat Facebook in Nederland nog steeds groeit, met name onder de ouderen. Hoeveel van die huidige en nieuwe gebruikers hebben een account gemaakt en zijn zonder verder nog wat in te stellen gaan Facebooken? Lekker veel vrienden maken, met daardoor een steeds voller nieuwsoverzicht. Op een gegeven moment heb je écht geen overzicht meer over je nieuwsoverzicht. Het boek PC Senior: Facebook voor senioren van Dirkjan van Ittersum geeft het antwoord op dit soort vragen en geeft oplossingen voor problemen waar je na een tijdje Facebookgebruik tegenaan loopt.

Privacy

Het is bekend dat Facebook alles maar dan ook alles van je wilt weten en ook eigenlijk te weten komt. Hij (ik noem Facebook maar een ‘hij’ omdat Marc Zuckerberg een hij is) weet waarschijnlijk inmiddels meer van je dan je vrienden van je weten. Maar mag het misschien een beetje minder? Wat je kunt afschermen in Facebook moet je afschermen. Het boek van Van Ittersum bevat een uitgebreid hoofdstuk over het aanpassen van de Facebookinstellingen, met daarin een uitgebreid onderdeel over het op orde maken van je privacyinstellingen. Maar het gaat in dit hoofdstuk niet alleen om die privacy. Er zijn ook instellingen om je Facebookaccount te beschermen tegen hackers. Niemand wil dat er iemand met zijn Facebookaccount aan de haal gaat. Dichttimmeren dus, en Van Ittersum legt dat haarfijn uit.

Facebook voor senioren is een boek waarin je alles leert over het maken van je Facebookprofiel, het maken van vrienden maar ook het maken van de juiste instellingen. En ben je geen ‘senior’, de doelgroep waar het boek volgens de omslag op gericht is, maar wil je weten wat je allemaal kunt instellen en afstellen in de ingewikkelde dialoogvensters van Facebook, dan is dit boek ook voor jou.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.