Flickr overgenomen door SmugMug

Opwindend nieuws! lees ik in mijn mail: Flickr voegt zich bij SmugMug! Hoezo ‘opwindend’? Hoezo ‘voegt zich’ bij Smugmug? Flickr overgenomen door SmugMug, dat is wat er is gebeurd. Flickr… Wie gebruikt dat eigenlijk nog? En moet je, als je Flickr nog gebruikt, mee naar SmugMug?

Gebruik jij Flickr nog? Mijn belangstelling voor Flickr nam in de loop der jaren langzaam af. Ik fotografeerde regelmatig wat jazz-concerten en zette de geslaagde foto’s dan in groepen van fotografen die dat ook deden. Leuk. Maar ik vond het een beetje gedoe, te veel administratie en als ik nu wat deel dan doe ik dat op Instagram. Ik verloor mijn belangstelling voor Flickr. Voor Flickr heb ik ook nooit betaald. Ik zag het nut er niet van in. Mijn laatste foto’s dateren uit 2016. Ik zie ze alleen nog voorbij komen op AppleTV die aan mijn Flickr-account is gelinkt. En nu zijn ze dus van SmugMug.

Wat is SmugMug?

Wat is SmugMug? SmugMug is een fotografen-community-site, waar je, net als bij Flickr, je foto’s op een mooie manier kunt presenteren. SmugMug is voor Memory Makers, Enthusiasts en Professionals. Ze zeggen het ook zo: SmugMug is voor visuele verhalenvertellers. SmugMug is een platform waarop je je foto’s op een fraaie manier kunt tonen. Je kunt je foto’s afschermen en alleen tonen aan degenen die je toestemming hebt gegeven om je foto’s te bekijken. Of je kunt je foto’s aan je klanten tonen. Ze geven mooie templates voor de galeries en ze vragen geld voor deze services. Afhankelijk van het ‘plan’ kost SmugMug je $4,- tot aan $30,- in de maand.

Flickr overgenomen door SmugMug
De SmugMug-plans…

Flickr blijft voorlopig Flickr

Je wordt over die overname bestookt met marketingpraat. Together is where photographers belong! We’re thrilled that Flickr will be joining SmugMug. Maar wat betekent het precies voor de actieve Flickr-gebruiker? Voorlopig niets blijkt uit de FAQ die op het Flickr-blog over de overname staat. Je foto’s op je Flickr-account blijven gewoon staan en zijn bereikbaar via dezelfde url en met dezelfde inloggegevens. In die FAQ raden ze je aan om de SmugMug Terms (Voorwaarden) goed door te lezen. Maar voorlopig verandert er niets.

Als je met je Flickr-account niet mee wilt naar het bedrijf SmugMug, dan heb je tot 25 mei 2018 om je foto’s veilig te stellen en vervolgens je account op te heffen. Wat ga ik doen met mijn foto’s op Flickr? Zolang er niets verandert blijven mijn foto’s gewoon op mijn Flickr-account staan. Ik kan mijn account altijd nog opheffen. Of moet ik toch eerst de kleine lettertjes van de voorwaarden lezen? Voor de rest gebruik ik Google Foto’s. Dat is gratis en ik kan er mijn foto’s afschermen en/of delen zoveel ik maar wil. En jij? Ben je nog een enthousiaste Flickr-gebruiker? Of interesseert Flickr je ook al tijden geen flikker meer?

Een gedachte over “Flickr overgenomen door SmugMug”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.