Google Foto’s: foto’s archiveren

Google Foto’s heeft elke maand wel weer wat nieuws. Dit keer is het Archiveren, een manier om foto’s te verwijderen uit je normale foto-overzicht zonder ze weg te moeten gooien. In deze blogpost leggen we uit hoe het werkt.

In je dag-en-dagelijkse overzicht van je foto’s hoef je niet per se alle foto’s te zien. Je hebt bijvoorbeeld een stel foto’s snel achter elkaar gemaakt zodat Google Foto’s daar een leuke gif-animatie van maakt. Als die Animatie er is, wil je misschien niet die hele reeks foto’s in je tijdlijn van alle foto’s blijven zien. De animatie is voldoende. Natuurlijk kun je die foto’s weggooien, maar dat is ook weer zo wat. Daar kun je later weer spijt van krijgen. Je kunt met de opdracht Archiveren de foto’s in het Google Foto’s-archief stoppen.
Het gaat als volgt:

  • Selecteer de foto’s die gearchiveerd moeten worden.
  • Kies uit het drie-puntjes-menu rechtsboven op het scherm voor Archiveren.
Archiveren van foto’s in Google Foto’s.

Klaar ben je. Als je, zoals ik, meer dan 200.000 foto’s hebt, is er geen beginnen aan om je foto-overzicht overzichtelijker te maken. Maar Archiveren is nu beschikbaar, dus ik begin er nu mee, met de nieuwe foto’s. Anders is het wel heel veel werk.
Wil je de foto’s in het archief zien? Ga dan naar het drie-streepjes-menu linksboven en kies daar Archief. Wil je een foto uit je archief terug in het centrale foto-overzicht? Selecteer de foto en kies uit het drie-puntjes-menu rechtsboven voor Terugzetten uit archief.

Apparaatkopie verwijderen

Nu je toch in dat menu bent: je kunt vanuit dat menu ook de foto’s die nog op je telefoon staan verwijderen. In plaats van Archiveren kies je dan Apparaatkopie verwijderen. Met deze opdracht verwijder je de foto’s van je telefoon. Of dat veilig is? Lees eerst deze blogpost daar nog even op na…

Op dit blog schrijven we veel over Google Foto’s. Als je vragen hebt over Google Foto’s kun je die altijd in een reactie op een blogpost stellen. Veel antwoorden staan al in het boek Zo werkt Google Foto’s uit de serie ‘Haal meer uit je smartphone’. Maar ook daar staan ongetwijfeld niet alle antwoorden in. Dit blog is dé plek om je vragen over Google Foto’s te stellen (al weet ik ook niet overal het antwoord op, maar misschien andere lezers wel).

3 gedachten over “Google Foto’s: foto’s archiveren”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.