De Rekenmachine heeft een nieuw kleurenschema gekregen

Vrijdagmiddagverrassing: een Windows 10 update

Windows 10-gebruikers in onze contreien werden vrijdagmiddag verrast op een ’tussendoorse’ Windows 10 update voor de Creators Edition.

Hoewel Microsoft ooit min of meer heeft aangegeven Windows updates alleen op ‘patch tuesday’ ofwel pleisterdinsdag uit te rollen, is dat geen wet van meden en perzen. Met name sinds de uitrol van de Creators update zien we regelmatig ook updates tussendoor verschijnen. Afgelopen vrijdagmiddag was het weer zo ver, update KB4020102 werd uitgerold.

Speel op safe, zoals altijd

Heb je de update – bijvoorbeeld door het lange hemelvaartsweekend – nog kunnen ontlopen, dan is het zaak om eerst weer even een image (systeemkopie) te draaien. Dan de update downloaden en installeren (het is een forse, trouwens!) en als alles goed draait opnieuw een image maken. Daarmee voorkom je dat bij problemen een eindje ná de update je een ouder image terug moet zetten én de update nogmaals moet installeren.

Rekenmachine

Zoals altijd is het updaten niet geheel vrij van risico’s en ook nu duiken er af en toe weer problemen op bij gebruikers. Goed opletten dus of alles nog naar behoren werkt. Eenmaal geïnstalleerd merk je verder weinig van de wijzigingen. Het zijn vooral patches voor allerlei onderdelen op de achtergrond. Eén ding is veranderd: het uiterlijk – of beter: het kleurenschema – van de Rekenmachine. Wellicht is dat een voorbode van de in september verwachte grote upgrade die veel moet gaan veranderen aan de gebruikersinterface. Met name kleuren en animaties moeten het dan allemaal net wat aantrekkelijker gaan maken.

Meer lezen over Windows 10 updates en upgrades? Klik hier!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.