Haal meer uit je iPhone-camera met Halide Camera

De camera op de iPhone staat bekend vanwege de mooie resultaten die je er mee kunt bereiken. De camera-app van Apple zelf is eenvoudig, intuïtief, zoals je dat van Apple gewend bent. Maar als je meer uit je iPhone-camera wilt halen zijn er andere apps die je meer mogelijkheden bieden. Halide Camera – we schreven er eerder over – is er daar een van. De beide makers van Halide – Ben Sandofsky en Sebastiaan de With – schrijven op het Halide-blog veel over de mogelijkheden en vernieuwingen in Halide.

Natuurlijk licht

Een witte badhanddoek, een raam en perkament…

Beide mannen schrijven niet alleen over Halide, maar ook over fotografie in het algemeen. Hoe maak je een mooi portret met je iPhone met natuurlijk licht is een van de meest recente blogposts van Ben. Met gebruik van een raam, perkament, een witte badhanddoek en tape zette hij snel een ‘studio’ in elkaar. Op de iPhone X gebruikte hij niet Portrait Lighting maar gewoon, natuurlijk licht. Hij geeft wat voorbeelden van hoe het niet moet en laat zien hoe je met zacht licht een veel beter resultaat kunt krijgen.

Interview over Halide Camera

Bij iCulture spraken ze met de andere ontwikkelaar van Halide, Sebastiaan de With. In het interview vertelt Sebastiaan over zijn tijd als app-ontwerper bij Apple. Hij is onder andere de ontwerper van de stiksels in een aantal van de Apple-apps (skeuomorfisme,design met realistische elementen). Over Halide zegt hij dit: ‘Als het gaat om iPhone-camera’s zijn er eigenlijk twee soorten: simpel en complex. Halide is een beetje van beide. De simpele camera’s zijn vergelijkbaar met de standaard camera van Apple en de ingewikkelde camera-apps kun je zien als de cockpit van een vliegtuig. Als je weet waar elk knopje voor bedoeld is, zitten ze op de goede plek, maar je bent wel even bezig met het leren hoe alles werkt.’ Lees het hele interview HIER bij iCulture.

Halide kost €6,99. Als je je iPhone-fotografie een beetje serieus neemt is dit absoluut een aanrader. Je vindt Halide natuurlijk in de App-store.

Halide CameraEr is veel meer uit je iPhone-foto’s te halen dan je denkt. Het is jammer dat veel bezitters van een iPhone of ander iOS-apparaat de mogelijkheden van Apple Foto’s niet optimaal benutten. Wie de app slechts gebruikt om te kijken naar eerder gemaakte foto’s en video-opnamen mist echt heel veel leuks. Bob Timroff schreef het boek Zo werkt Apple Foto’s om snel en efficiënt aan het werk te gaan met deze app die je op elk iOS-apparaat kunt vinden. Bestel het HIER bij de uitgever.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.