Handboek Modelfotografie van Frank Doorhof

Gisteren overhandigde uitgever Wouter Vermeulen het eerste exemplaar van de Nederlandse versie van het Handboek Modelfotografie aan Frank Doorhof. Dit boek is de vertaling van de internationale bestseller Mastering the modelshoot van deze beroemde fotograaf en trainer op het gebied van modebelichting. De overhandiging door Wouter Vermeulen van Van Duuren Media ging vooraf aan de workshop Een succesvolle fotoshoot van start tot retouch. Alle 50 deelnemers van de workshop gingen tevreden met dit nieuwe boek naar huis.

Handboek Modelfotografie

Frank Doorhof tijdens de workshop met model Loïs in Studio Frank Doorhof.

In dit net verschenen Handboek Modelfotografie begint Frank bij het begin: hoe je modellen en fraaie locaties vindt, hoe je met achtergronden omgaat en hoe je alleen of met een team – stylist, haarstylist en visagist – omgaat om opvallende foto’s te maken. Vervolgens wordt uitgebreid ingegaan op de belichting en lichtopstellingen die Frank befaamd hebben gemaakt. Je leert hoe Frank zijn foto’s belicht en je zult je verbazen over hoe eenvoudig het soms kan zijn om zelf die effecten te bereiken. Daarnaast behandelt hij andere belangrijke – maar vaak vergeten – zaken zoals de kalibratie van je monitor, hoe je een kleurenkaart gebruikt en waarom en hoe je een lichtmeter moet gebruiken om consistente belichting voor elke fotoshoot te krijgen. Tevens behandelt Frank zijn retoucheertechnieken aan de hand van stap-voor-stapinstructies en hij laat je van start tot finish zien hoe je diverse looks creëert.

Workshops van Frank Doorhof

Model Loïs met flitser in Studio Frank Doorhof.

De 50 bezoekers van de workshop van gisteren kregen een voorproefje van alle kennis en kunde uit het boek. De deelnemers gingen niet zelf aan het werk, daar zijn 50 deelnemers gewoon teveel voor. Tijdens de workshop vertelde Frank onder andere over het omgaan met modellen. Hij toonde verschillende manieren van (flits)belichting. Frank behandelde het plannen van een shoot en ging aan het werk met twee modellen. Op een groot scherm kon je dankzij tethering meteen de resultaten van de opnames zien. Licht met een flitser van de voorkant, zijkant enzovoort. Deze workshop was binnen 24 uur vol. Jammer voor jou, als jij er graag bij had willen zijn. Het alternatief? Dat is natuurlijk het Handboek Modelfotografie. Is dat niet genoeg, dan kun je altijd nog een workshop bij Frank komen volgen. Zijn agenda vind je HIER.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.