In een paar stappen een wifi-hotspot aanzetten op je Android-telefoon

Collega Ronald Smit schreef vandaag over het delen van je internetverbinding via je iPhone. Datzelfde kan natuurlijk ook met je Android-telefoon. In deze blogpost leren we hoe je In een paar stappen een wifi-hotspot aanzet op je Android-telefoon.

Een wifi-hotspot aanzetten op je Android-telefoon

Een wifi-hotspot op je Android telefoon aanzetten gaat heel eenvoudig. De stappen die je hieronder kunt lezen zijn van mijn Pixel 3a XL. Het ligt er een beetje aan of het op jouw Android-telefoon hetzelfde werkt. Misschien vind je de instellingen net op een plek die anders heet dan in dit voorbeeld. Het meest makkelijk kun je de instellingen voor de hotspot vinden door in de zoekfunctie van de Instellingen het woord ‘hotspot’ in te typen. Op de Pixel vind je de Hotspot-instellingen bij Instellingen > Netwerk en Internet > Hotspot en tethering.

Zoek de instellingen voor het gebruiken van een wifi-hotspot door het intypen van het woord ‘hotspot’ in de zoekbalk bij de Instellingen op je Android-telefoon.

  1. Kies Hotspot en tethering bij het onderdeel Netwerk en internet .
  2. Kies Wifi-hotspot.
  3. Geef je hotspot een duidelijke naam en maak een veilig wachtwoord. Dus niet 12345 of zoiets.
  4. Bij de Geavanceerde instellingen kun je aanzetten dat de hotspot automatisch uitgaat als er geen apparaten zijn verbonden.
  5. Bovenin het scherm zet je nu de hotspot aan. Klaar.
De stappen voor het aanzetten van een wifi-hotspot op je Android-telefoon.

In het balkje bovenin je telefoon zie je het icoontje van de hotspot ten teken dat die aanstaat.

Op de Pixel telefoon kun je, als je van boven naar beneden swipet, bij de instellingen je hotspot aan en uit zetten. Dus: als je eenmaal de hotspot hebt ingesteld met naam van de hotspot en een wachtwoord, kun je die eenvoudig aanzetten door vanaf de bovenkant van je telefoon te swipen. Je hoeft dus niet telkens naar de Instellingen toe.

Meer weten over wat je allemaal met je Android-telefoon kunt doen? Dan is het boek Ontdek de Android Phone iets voor jou. Dit boek beschrijft wat Android in huis heeft en hoe je de krachtige functies van je smartphone volledig benut. Van het toetsenbord en de synchronisatie van gegevens in ‘the cloud’ tot het gebruik van apps (en de Play Store) en de bespreking van tips en trucs: je leert alles om het meeste uit je Android Phone te halen. Dit boek is bijgewerkt tot en met versie 10 van Android en houdt al rekening met versie 11.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.