Interface-aanpassingen in Google Foto’s

Google blijft Google Foto’s aanpassen en door ontwikkelen. Dat zie je soms aan de interface van de app. In een oudere versie van Google Foto’s was het gereedschap voor het bewerken van een foto het Potloodje, nu is dat het icoontje van de Schuifregelaars. Nu is de volgorde van de verschillende schermen weer omgegooid. Altijd maar die interface-aanpassingen!

Interface-aanpassingen
Het icoontje voor Google Lens onderaan in het linker scherm. In het rechter scherm, in het Drie-streepjes-menu, de menu-opdracht Info voor de informatie over de foto.

Onlangs werd Google Lens in Google Foto’s geïntegreerd. Google Lens analyseert je foto’s. Staat er bijvoorbeeld een bekend gebouw of kunstwerk op je foto, dan geeft Google Lens informatie over dat gebouw of kunstwerk. Het werkt natuurlijk alleen als Google Lens het gebouw of kunstwerk herkent. Google Lens heeft nog wat beperkingen. Het werkt op dit moment alleen als je smartapparaat met daarop Google Foto’s op Engels staat. De interface van Google Foto’s is daardoor ook weer anders. De i voor informatie over een foto is veranderd in het icoontje van Google Lens. De informatie over de foto vind je nu in het Drie-streepjes-menu.

Interface-aanpassingen

interface-aanpassingen
Links de oude volgorde van de schermen, rechts de nieuwe volgorde van de schermen.

De interface van Google Foto’s laten ze maar niet met rust. De laatste aanpassingen in de interface is het omwisselen van de volgorde van de schermen Assistent, Foto’s, Albums en Delen. De nieuwe volgorde is nu Foto’s, Albums, Assistent en Delen. Er zit enige logica in. Het scherm Foto’s is natuurlijk het meest belangrijk, dat mag best vooraan staan en misschien is Albums net wat belangrijker dan de Assistent. Als je echter gewend bent om automatisch op het 2de knopje te tikken, dan is die verplaatsing in eerste instantie vervelend: je moet weer wennen. Voor de rest maakt het qua mogelijkheden niets uit.

Op dit blog schrijven we veel over Google Foto’s. Als je vragen hebt over Google Foto’s kun je die altijd in een reactie op een blogpost stellen. Veel antwoorden staan al in het boek Zo werkt Google Foto’s uit de serie ‘Haal meer uit je smartphone’. Maar ook daar staan ongetwijfeld niet alle antwoorden in. Dit blog is dé plek om je vragen over Google Foto’s te stellen.

2 gedachten over “Interface-aanpassingen in Google Foto’s”

    1. @Rinus: Nee, er zijn geen andere instellingen nodig. Op de iPad van mijn vrouw werkt het op dit moment ook niet meer. Het heeft wel eerder gewerkt. In de Settings van Google Photos op iOS kun je zien dat de app ‘denkt’ dat Google Lens wel werkt. Daar kun je zelfs kiezen om te kijken wat Google heeft opgeslagen over jouw bevindingen met Google Lens. Daar kan ik ook zien dat het eerder op deze iPad wel heeft gewerkt. Ik ga er vanuit dat dit een bug is in deze versie van Google Photos voor iOS. Misschien even wachten tot een volgende update. Ik houd het in ieder geval in de gaten. Wat zijn de ervaringen van andere lezers met iOS?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.