Windows voorjaarsupgrade weer in bèta (bron afbeelding: https://www.flickr.com/photos/micronerdbox/6684053427)

Windows voorjaarsupgrade weer in bèta

Heel bijzonder: de geplande voorjaarsupgrade van Windows 10 verkeert weer in bèta. Er lijkt iets heel erg mis gegaan te zijn met de eindcontrole.

We schreven er vorige week al over: heel veel Windows 10-gebruikers werden rond 10 april – de beoogde maar niet officieel gecommuniceerde upgrade-dag – geconfronteerd met een vastlopend systeem. En dat na het installeren van de Windows 10 voorjaarsupgrade, ofwel versie 1803. Het probleem schijnt ernstig te zijn, want – zo lezen we hier – Microsoft heeft de upgrade nu helemaal teruggetrokken. Sterker nog: hij verkeert weer in de testfase (bèta). We raden je dan ook aan om – indien nog mogelijk – de upgrade te blokkeren. Grote kans dat er meer problemen in zitten, de eindcontrole heeft hier duidelijk tekort geschoten. Heb je de upgrade al geïnstalleerd, dan is het zaak de komende tijd voor goede back-ups van al je belangrijke gegevens te zorgen.

Bijzonder

Het is in ieder geval heel bijzonder dat een bedrijf een voor uitrol gereed geacht stuk software weer degradeert naar bèta-status. De druk om zoveel mogelijk upgrades per jaar uit te pompen lijkt voor Windows 10 hoog te zijn. Waarom? Liever een (of zelfs nog minder) kwalitatief goede upgrade in plaats van meerdere halfbakken vernieuwingen per jaar zou je zeggen. Als je de gelukkige bezitter van Windows 10 Pro bent geldt dat het nu belangrijker dan ooit is om upgrades te blokkeren, in ieder geval voor de komende weken en maanden. Het is onbekend wanneer de upgrade alsnog (weer) wordt uitgerold.

Het Windows 10 overstap- en updateboek van Peter KassenaarMeer lezen over Windows 10? Check dan Het Windows 10 overstap- en updateboek van Peter Kassenaar bomvol informatie betreffende dit besturingssysteem.

 

 

Vind nog veel meer artikelen over Windows 10 upgrades en updates op deze verzamelpagina.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.