iOS 12 blijkt zeer stabiel en razendsnel (bron afbeelding: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:IOS_12_logo.svg)

iOS 12, de stand van zaken

iOS 12 is alweer een tijdje uit, tijd om eens een voorzichtige balans op te maken. Zeker nu de eerste update ook al weer achter ons ligt.

iOS 12 is een versie van Apple’s mobiele besturingssysteem waarbij de aandacht vooral lag op efficiëntie en optimalisatie. Ofwel: het moest sneller worden en nog minder bugs bevatten dan voorheen. Die doelstellingen lijken in ieder geval gehaald. Na een paar weken gebruik van iOS 12 zijn we eigenlijk niks raars tegen het lijf gelopen. Geen crashes, geen onverwachte herstarts en – inderdaad – sneller dan ooit tevoren. Zelfs een oude iPhone 5s is weer volledig nieuw leven ingeblazen. Kijk, dát is nou eens een waardige update van een besturingssysteem!

Gekkigheden

Natuurlijk waren er wat kleine ‘gekkigheden’ in die allereerste versie van iOS 12. Niks schokkends, maar meer vallend in de categorie ‘bleh’. Zo was er bijvoorbeeld een miniem gewijzigde toetsenbord-layout, waarbij de cijfertoets ?123 en de knop met het wereldbolletje (de weg naar emoji en andere talen) stuivertje hadden gewisseld. Vervelend, want na vele jaren met de oorspronkelijke indeling gewerkt te hebben tik je natuurlijk steeds op de verkeerde knop. Verder bleek er een softwarematig laadprobleempje te zijn bij de nieuwste iPhones. En ook bleken sommige apparaten weleens los te koppelen van 5G Wifi. Relatief kleine ongemakken, waarbij ondergetekende eigenlijk alleen tegen de verwisselde toetsen aanliep. Aanliep want inmiddels is er een update van becheiden omvang uitgerold die met al deze (en nog wat) kleinigheidjes heeft afgerekend. Inderdaad: ook de toetsen staan weer op hun oude plek.

Stabiel

Al met al kunnen we concluderen dat Apple’s nieuwste iOS 12 stabiel als een rots is, en zonder meer de moeite van het installeren waard. Inderdaad: verwacht geen grote hoeveelheid flitsende nieuwe features. Maar wel een stabieler en vooral sneller apparaat na upgraden. En dat is zonder meer ook heel wat waard. Meer dan het introduceren van allerlei nieuwe extraatjes die mogelijk weer bugs bevatten die problemen veroorzaken. En vrees niet: ondanks de genoemde focus bevat de nieuwste iOS wel degelijk wat nieuwigheden, voornamelijk in de vorm van een paar extra standaardapps.

WHet boek Ontdek iOS 12 van Henny Temminkil je weten wat je zoal kunt doen met iOS 12? Lees dan het boek Ontdek iOS 12 van Henny Temmink zeker eens!

 

Meer artikelen o ver iOS zijn te vinden op onze verzamelpagina betreffende dit thema.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.