Windows-pc minstens twee uur aanstaan

Laat je Windows-pc minstens twee uur aanstaan tijdens een update

Vorige week liep ik tijdens een wandeling langs Oracle, bij ons om de hoek. Vanuit mijn ooghoek zag ik een groot LCD-scherm met daarop de schreeuwende kop DO NOT INTERRUPT WINDOWS UPDATES. En daaronder: Please do not restart your laptop during Windows updates. Het zag er alarmerend uit. Was er iets vreselijks aan de hand? Even later las ik online dat je tijdens een Windows-update je laptop minstens 2 uur aan moet laten staan om te zorgen dat de update tot in de krochten van het besturingssysteem is ingedaald. Huh? Wat is dat nu weer? Laat je Windows-pc minstens twee uur aanstaan tijdens een update…

Twee ononderbroken verbonden uren

Niet uitzetten tijdens een update!

Eind januari schreef David Guyer een program manager van Microsoft bij de techcommunity over update connectivity. Met als conclusie dat de meeste apparaten niet lang genoeg aanstaan om de update compleet af te maken. Hij schrijft onder andere dit: ‘Wat we ontdekten, is dat het zeer onwaarschijnlijk is dat apparaten, die niet aan een bepaalde hoeveelheid verbonden tijd voldoen, succesvol worden geüpdatet. Uit gegevens blijkt vooral dat apparaten minimaal twee ononderbroken verbonden uren nodig hebben, en zes totale verbonden uren nadat een update is uitgebracht om betrouwbaar te kunnen updaten. Dit zorgt voor een succesvolle download en achtergrondinstallaties die opnieuw kunnen worden opgestart of hervat zodra een apparaat actief en verbonden is.’

‘s Nachts staat de laptop uit

Wonderbaarlijk. Ik weet niet hoe jij je Windows-pc van updates voorziet; dat kan natuurlijk op verschillende manieren. Ik kijk meestal of er updates zijn als ik mijn laptop heb gestart en doe dan gelijk een update als er wat klaarstaat. Een grote of kleine update, het maakt mij niet uit. Ik wacht niet op ‘s nachts, want dan staat de laptop uit. Ik zet ze meteen aan. Als het lang duurt, ga ik even wat anders doen. 

Ontbijten en koffie drinken

Op de Mac doe ik het niet anders. Is er een grote update, dan zet ik die aan, als ik ‘s morgens de iMac heb gestart. Dan ga ontbijten en koffie maken. Als ik daarmee klaar ben is die update meestal klaar en kan ik aan het werk. Ik heb niet het idee dat er op de achtergrond nog allerlei processen gaande zijn die de update moeten afmaken.

Terug naar Microsoft. Daar raadt men aan om computers langere tijd aan te laten staan om de update-processen helemaal af te ronden. Misschien geldt het vooral voor bedrijven, maar je weet nooit: misschien ook wel voor jou. Dat je je pc tijdens een update niet moet uitzetten, lijkt me logisch. En dat je tijdens een update, die je online van de servers van Microsoft vandaan plukt, ook online moet blijven, lijkt me ook logisch.

Er zijn bij Van Duuren Media inmiddels al boeken over Windows 11 verschenen. Bijvoorbeeld Leer jezelf SNEL Windows 11 van Bob Van Duuren. Dan is er ook nog Windows 11 voor senioren in de serie PC Senior van Victor Peters. En natuurlijk komen er meer. Houd daarom DEZE pagina bij Van Duuren Media in de gaten.

Een gedachte over “Laat je Windows-pc minstens twee uur aanstaan tijdens een update”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.