Til naar een hoger niveau

Til je Nederlands naar een hoger niveau

Ik krijg het er van in mijn rug. Van al dat tillen, bedoel ik. Dit en dat tillen naar een hoger niveau. Neem de advertentie van Kamera Express die ik net in mijn mailbox kreeg. Til jouw content naar een hoger niveau. Content naar een hoger niveau. Hoe zwaar is mijn content? En die dan dus tillen. Zie je het voor je?

Alles optillen

Wat kun je met die gimbal uit de advertentie van Kamera Express? Je video’s worden vloeiender en professioneler. Je content komt dan dus – volgens de e-mail – op een hoger niveau te liggen. Een plank hoger, denk ik. Misschien wordt het zelfs content van de bovenste plank. Zoek bij Google eens op Til je naar een hoger niveau. Dan zie je dat je alles, alles en alles naar een hoger niveau kunt tillen. Niet alleen je content, maar ook je bedrijf, je kookhobby, je blog, je training en dan vergeet ik nog je secundaire arbeidsvoorwaarden, je hele team en – last but not least – je hele leven.

Je leven opgetild

Wat zou dat zijn, je secundaire arbeidsvoorwaarden op een hoger niveau getild? Of je hele leven? Bij je leven op een hoger niveau getild lees ik: ​​Verander deze 19 dingen voor jezelf en til je leven stap voor stap naar een hoger niveau. Naar een leven met meer succes, plezier, rust, liefde en kwaliteit. Stap voor stap? Dat zal wel plank voor plank zijn. Het lijkt me een behoorlijk zware klus om mijn eigen leven op te tillen dan uiteindelijk op de bovenste plank neer te leggen. Telkens een plankje hoger, tot je op de negentiende plank bent.

Een hoger niveau

Wat een hoger niveau is (en niet de bovenste plank), is mogelijk een betere vraag. Ik zocht het ook bij Google. Het moet niveau zijn in de figuurlijke zin. Ik lees: Niveau start altijd vanuit de eigen perceptie. Mensen hebben een visie van wie ze zijn, wat hun interesses zijn en waar ze graag over praten. Wanneer ze spreken over een lager of hoger niveau is dat altijd in vergelijking met hun eigen waarden en normen zodoende subjectief. Je figuurlijke niveau til je dan (ook figuurlijk gezien) naar een ander figuurlijk niveau. Volg je me nog?

Verbeter je Nederlands

Terug naar dat apparaat  van Kamera Express. Til je fotografie naar een hoger niveau? Moet ik mijn camera’s op een hogere plank leggen? Moet ik daar ook mijn printer bijzetten? Ik krijg het er van in mijn rug. Ik wil tillen naar een hoger niveau nooit meer horen. Verbeter je fotografie met een gimbal? Klinkt dat niet logischer? Maak mooiere, interessantere video’s, dankzij of met een gimbal. En dus nooit meer til je straatfotografie naar een hoger niveau. Welke niveau is dat dan? Naar de 1ste etage? En wanneer bereik je de bovenste etage? Of is daar nog iets hogers als het gaat om niveau te vinden? Maak mooiere straatfoto’s!

Meer lezen over het schrijven normaal Nederlands? Schrijf eens even normaal joh! is een boek voor iedereen die wel eens schrijft. Brieven, e-mails, verslagen, offertes, webteksten, blogs, teksten voor sociale media. Wat voor tekst dan ook. Het is een regelrechte eyeopener. Of je nu zzp’er of student bent. Af-en-toe-schrijver of doorgewinterde copywriter. Met onder meer tips en tricks als het broodje afhaak, de broertjes Suf & Duf en de vier watjes wordt schrijven niet alleen weer leuk, maar worden je teksten ook ijzersterk. Van de eerste tot de laatste zin.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.