Live Albums in Google Foto’s

Het zit misschien nog niet in je Google Foto’s-app op je telefoon, maar het komt er aan: Live Albums. In een Live album kun je automatisch foto’s toevoegen van personen en (huis)dieren. Die Live Albums kun je al wel maken in de browser en dat gaat alsvolgt…

Live Albums

Live Albums, een nieuwe manier om te delen die altijd up-to-date is. Zo omschrijft Dave Loxton, productmanager van Google Photos die nieuwe albums op een blog. Die nieuwe Albums werken met gezichtsherkenning (die gezichtherkenning moet je dan wel aan hebben staan in Google Foto’s). Je kunt in een album aangeven welke personen (of huisdieren, dat kan ook) er automatisch in dat album moeten worden opgenomen. Het maken van zo’n album is eenvoudig.

Live Albums
Maak een nieuw album.

Ga naar het onderdeel Albums en maak daar een Nieuw Album. Op dat moment krijg je de volgende keuze:

  • Automatically add photos of people & pets
  • Select Photos
Kies voor Automatically add photos of people & pets.

Bij die laatste keuze kun je handmatig foto’s toevoegen, maar dat is niet wat we willen met een Live Album. Kies dus voor Automatically add photos of people & pets. Geef het album een naam. In dit geval: Familie.

Kies de personen en huisdieren die je in het album wilt opnemen.

In het volgende scherm kies je personen of dieren die je aan het album wilt toevoegen. Sluit af met Turn on.

Deel het Live Album met vertrouwde personen…

Nu kun je het album nog delen, bijvoorbeeld met alle mensen die je in het familiealbum hebt gestopt. Klaar ben je.

Wel uitkijken met die Live Albums

Je moet met die automatische toevoegingen natuurlijk wel uitkijken. Blote foto’s of je bent bloot en laveloos, geen foto’s die je meteen met het familiealbum wilt delen. Voor Google maakt dat niet uit, die herkent een gezicht en hup! de foto is opgenomen in het familiealbum. Dus misschien moet je goed nadenken met wie je dat album gaat delen… Zie je de Live Albums nog niet in je Google Foto’s-app? Nog even geduld, ze zijn onderweg.

Op dit blog schrijven we veel over Google Foto’s. Als je vragen hebt over Google Foto’s kun je die altijd in een reactie op een blogpost stellen. Veel antwoorden staan al in het boek Zo werkt Google Foto’s uit de serie ‘Haal meer uit je smartphone’. Maar ook daar staan ongetwijfeld niet alle antwoorden in. Zeker als Google de mogelijkheden van de app verandert of vernieuwt, staan die antwoorden – nog – niet in het boek. Dit blog is dé plek om je vragen over Google Foto’s te stellen (al weten wij ook niet overal het antwoord op, maar misschien andere lezers wel).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.