Microsoft heeft blijkbaar niet veel geleerd van de gebruikersirritatie in het verleden

Microsoft begint weer te drammen

Helaas, Microsoft heeft zijn les nog altijd niet geleerd na de upgrade-dwang vanaf eerdere versies van Windows naar 10. Met name Windows 7-gebruikers werden toen zeer gefrustreerd door upgradeberichten in hun systeem. Sinds vandaag zijn de oude tactieken weer van stal gehaald. Want ‘we’ moeten nu toch echt upgraden naar 1803 getuige de irritante melding die ineens is verschenen.

Net als destijds bij Windows 7 en 8 heeft Microsoft wederom een geniepige update – ongevraagd en ongemerkt geïnstalleerd – uitgerold. Het enige doel van deze ‘kb4134661’ (het laatste cijfer kan verschillen al naar gelang de Windows 10-versie die je gebruikt) is het tonen van een irritant bericht met de tekst ‘Belangrijk: installeer de april-2018 update. De april 2018 update biedt extra privacy voordelen, waaronder nieuwe privacy keuzes’. Nog afgezien van de stijlfouten doet dit bericht weer het ergste vrezen. Want het verschijnt ook op systemen die in de zogeheten zakelijke updateschema zitten.

Oppassen!

Het lijkt weer erg op het zwaard van Damocles uit de begindagen van Windows 10. Want gaat deze nieuwe kb ook steeds opdringeriger worden of mogelijk zelfs toch ongevraagd upgraden naar 1803? De tijd zal het leren. Wel vreemd dat Microsoft niet geleerd heeft van de stroom aan klachten die de eerdere soortgelijke actie teweeg bracht. Voor nu lijkt het dringende advies: klik in de melding NOOIT op Meer informatie, maar op Verwijderen. Om onverwachte upgrades te voorkomen. Let verder de komende tijd heel goed op of er niet op andere momenten sneaky meldingen verschijnen met knoppen die andere dingen doen dan ze pretenderen te doen. Jammer toch dat het weer op deze manier moet.

Het Windows 10 overstap- en updateboek van Peter KassenaarMeer weten over overstappen naar en updaten van Windows 10? Lees dan Het Windows 10 overstap- en updateboek van Peter Kassenaar.

,

 

Meer nieuws en wetenswaadigheden betreffende Windows 10 updates- en upgrades vind je hier.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.