Ontdek de Android Phone

Ontdek de Android Phone!

Android telefoons zijn tegenwoordig zodanig gemeengoed geworden, dat het overdreven lijkt om er een handleiding voor te schrijven. Meer dan 80 procent van alle mobiele telefoons die verkocht worden draaien op dit besturingssysteem van Google. Je zou dan wel verwachten dat zowat iedereen ondertussen zonder probleem zijn of haar telefoon kan gebruiken, dus waarom heb je daar nog een boek – Ontdek de Android Phone – voor nodig?

Misschien omdat ik bijna dagelijks merk dat veel mensen wel weten hoe je moet telefoneren, sms’en en fotootjes trekken met die dingen, maar daarnaast nauwelijks tot niet beseffen dat er nog zoveel meer mogelijk is. En die mensen zijn echt wel de grote meerderheid van de smartphonegebruikers. Zo een smartphone wordt pas echt een slimme telefoon als de gebruiker hem ook slim gebruikt.

Haal het meeste uit je Android Phone

Ontdek de Android PhoneDaarom heb ik Ontdek de Android Phone geschreven. En dat er behoefte aan is mag blijken, want ondertussen is dit al de zevende editie van deze basishandleiding die je haarfijn uitlegt wat Android nog meer voor jou als gebruiker kan betekenen. Het helpt je vooral om te begrijpen wat er mogelijk is en hoe je er het meeste uit kan halen.

Plaatjes en geschreven tekst maken al heel wat duidelijk. Maar uiteindelijk ligt het aan de gebruiker zelf om goed te begrijpen wat daarin beschreven staat. Android als besturingssysteem is geen statisch gegeven. Het bevat veel actieve bestanddelen en het verwacht heel wat interactie met de gebruiker. Dat wordt al mooi getoond in het boek door de rode aanduidingen op de schermafbeeldingen. Maar het kan nog beter.

Videolessen

Je kunt nu ook zien in korte videolessen wat er in het boek beschreven staat. Via een handige video-app die de gebruiker op zijn eigen Android smartphone kan installeren kunnen deze lessen bekeken worden, zodat als het ware die handelingen op uw eigen telefoon uitgevoerd worden. Er zijn zo’n 26 video’s in totaal te bekijken.

Zelfs voor de gevorderde gebruiker zijn er steeds nieuwe dingen te ontdekken in het gebruik van Android telefoons. Dit boek is je routebegeleider om die ontdekkingsreis aan te vatten en succesvol te maken.

Hieronder zie je een voorbeeld van de video waarin ik uitleg hoe je een Gesplitst scherm gebruikt:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.