Ontdek iOS 9: Apple ID beheren

9789059408609Wil je alle mogelijkheden van je iPad of je iPhone kunnen gebruiken? Het boek Ontdek iOS 9 voor iPhone en iPad van Henny Temmink helpt je snel op weg met web, e-mail, foto’s, video, muziek, kaarten, FaceTime, agenda, contacten enzovoort. In dit voorproefje uit het boek leer je omgaan met je Apple ID, hoe je een betaalmethode aan dat ID koppelt, hoe een iTunes-kaart werkt en wat een iTunes Pass is. Het eerste voorproefje uit het boek vind je HIER.(H.F.)

Controleer de contactgegevens en betaalgegevens van uw Apple ID op uw iPad of iPhone. U doet dat vanuit Instellingen, iCloud. Tik bovenaan op uw Apple ID. U kunt nu de ingestelde gegevens bekijken en eventueel wijzigen.

Uw Apple ID aanpassen.
Uw Apple ID aanpassen.

• Tik op Contactgegevens als u uw adres wilt toevoegen of extra e-mailadressen wilt gebruiken voor FaceTime en andere apps.

***H02-18(1) Bij Contactgegevens kunt u zich ook aan- of afmelden voor nieuws en aanbiedingen.
***H02-18(1) Bij Contactgegevens kunt u zich ook aan- of afmelden voor nieuws en aanbiedingen.

• Bij Wachtwoord en beveiliging kunt u uw wachtwoord wijzigen en de beveiligingsvragen veranderen.
Apparaten toont u welke apparaten aan uw Apple ID zijn gekoppeld.
Betaling toont de ingestelde betalingswijze. De betaalmethode kunt u hier aanpassen, maar ook bij Instellingen, iTunes en App Store en op de computer in iTunes.

TIP • Apple ID beheren Het volledige beheer van uw Apple ID doet u op de computer met iTunes. Hier kunt u alle informatie over uw Apple ID bekijken, wijzigen en beheren. U krijgt meer informatie te zien dan op uw mobiele apparaat. U vindt de accountinformatie in iTunes bij Store. Meld u aan als u dat nog niet gedaan hebt. Klik op Account en typ uw wachtwoord. U krijgt alle informatie over uw Apple ID te zien. Dat zijn uw persoonlijke gegevens en betaalinformatie, maar ook welke apparaten aan uw Apple ID zijn gekoppeld, hoeveel computers gemachtigd zijn voor het afspelen van uw aankopen en meer. Klik bij Aankoopgeschiedenis op Alles bekijken en u krijgt alle inkopen te zien die u met uw Apple ID hebt gedaan.

Betalen

Voordat u iets kunt aanschaffen, zult u een betaalmethode aan uw Apple ID moeten koppelen. U hebt hiervoor verschillende mogelijkheden, zoals prepaid met een iTunes-kaart of u koppelt een creditcard aan uw Apple ID. Hebt u geen creditcard of wilt u deze liever niet koppelen, dan is een prepaidcreditcard een goed alternatief. Voor de betalingen online maakt het namelijk geen verschil of u een gewone creditcard of een prepaidcreditcard gebruikt.

Prepaidcreditcard voor internetbetalingen.
Prepaidcreditcard voor internetbetalingen.

TIP • Creditcards Bij een gewone creditcard betaalt u achteraf en u betaalt rente over het uitstaande saldo. Bij een prepaidcreditcard zet u vooraf een bepaald bedrag op uw kaart en u kunt betalen totdat het saldo op is. U kunt de kaart opladen als het saldo bijna op is. Aan het gebruik van een prepaidcreditcard zijn wel kosten verbonden, maar u betaalt geen rente en u kunt niet rood staan. Dat wil zeggen dat er ook geen toetsing bij het BKR plaatsvindt. Er zijn ook wegwerpprepaidcreditcards, het verschil is dat u deze niet kunt opladen. Hebt u het saldo verbruikt, dan gooit u de kaart weg. Prepaidcreditcards kunt u onder andere aanschaffen bij de boekhandel, supermarkt en tankstations.

Wilt u een creditcard aan uw Apple ID toevoegen, tik dan op de knop Apple ID. Tik op Bekijk account en typ uw wachtwoord. U ziet nu informatie over uw Apple ID, betaalinformatie en meer. U kunt deze informatie nu aanpassen.

Kies uw betaalmethode en vul uw rekeningadres en telefoonnummer in.
Kies uw betaalmethode en vul uw rekeningadres en telefoonnummer in.

1. Tik in de linkerkolom op iTunes en App Store.
2. Tik bovenaan op uw Apple ID.
3. Tik op Toon Apple ID en typ uw wachtwoord.
4. Tik op het type creditcard dat u wilt toevoegen, bijvoorbeeld Visa. Standaard is Geen geselecteerd.
5. Typ het nummer van de creditcard, de beveiligingscode (CVC-code) en selecteer de vervaldatum. Tik dan op Gereed.
6. Controleer nu of het rekeningadres en de tenaamstelling klopt. Corrigeer de gegevens of vul ontbrekende gegevens toe. Vergeet niet het telefoonnummer onderaan. Tik op Gereed.

LET OP! • Factuur Apple stuurt u altijd een specificatie van de betaalde aankopen in de App Store, de iTunes Store en andere Stores. Deze factuur gaat naar het e-mailadres dat aan uw Apple ID is gekoppeld.

iTunes-kaart

Prepaidtegoed kopen voor uw Apple ID levert soms een leuk voordeeltje op.
Prepaidtegoed kopen voor uw Apple ID levert soms een leuk voordeeltje op.

Wisselt u een iTunes-kaart in, dan voegt u de waarde van de kaart toe als tegoed aan uw Apple ID. Deze prepaidkaart is in de Apple Store te koop, maar u kunt ze ook in veel winkels aanschaffen. Let zeker op de aanbiedingen, zo krijgt u af en toe een leuke korting.
Gebruik de camera bij het inwisselen van een iTunes-kaart.
Gebruik de camera bij het inwisselen van een iTunes-kaart.

Open de iTunes Store of de App Store als u een iTunes-kaart wilt inwisselen. Onderaan ziet u de knop Wissel in. U kunt de camera gebruiken om een iTunes-kaart in te wisselen. Kras de laag van de kaart of trek de sticker eraf en tik op de knop Wissel in. Tik op Gebruik camera en richt de camera op de code. Zodra de code herkend is, wordt het tegoed toegevoegd aan uw Apple ID.

iTunes Pass

Voeg een iTunes Pass toe aan Wallet en vul uw saldo in de winkel aan met een zelfgekozen bedrag.
Voeg een iTunes Pass toe aan Wallet en vul uw saldo in de winkel aan met een zelfgekozen bedrag.

Een andere prepaidmethode is iTunes Pass. U kunt een iTunes Pass alleen op een iPhone of iPod touch maken. De iTunes Pass wordt namelijk toegevoegd aan Wallet en die app is niet beschikbaar op de iPad. U maakt een iTunes Pass zo:
1. Open de iTunes Store en scrol omlaag.
2. Tik op Apple ID en log in (als u nog niet bent aangemeld).
3. Tik op Toon Apple ID en typ uw wachtwoord.
4. Scrol omlaag naar het onderdeel iTunes Pass en tik op Voeg iTunes Pass toe aan Wallet.
5. De iTunes Pass wordt gemaakt, tik op Voeg toe (rechtsboven).

Daarna kunt u geld toevoegen aan de iTunes Pass bij Apple-verkooppunten. Bij het afrekenen opent u Wallet op uw iPhone of iPod touch. Toon de iTunes Pass en zeg welk bedrag u wilt toevoegen. De iTunes Pass wordt gescand en het saldo wordt bijgewerkt. U kunt met de iTunes Pass aankopen doen in de iTunes Store, de App Store, iBooks Store en de Mac App Store, maar niet in de Apple Store.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.