Slimme afstandsbediening voor je spiegelreflex

Er zijn verschillende soorten afstandsbedieningen voor je Nikon- of Canon-spiegelreflexcamera’s. Als je Nikon Camera voorzien is van wifi kun je met de Wireless Mobile Utility van Nikon je camera van een afstand bedienen. We schreven al eerder hoe onhandig dat eigenlijk werkt. Op de Photokina werd een project aangekondigd om je camera te bedienen met een app op je telefoon en een klein bluetooth-apparaat aan je camera. Het lijkt erg handig.

Op Kickstarter komen regelmatig hele leuke projecten voorbij. Zo was er laatst een project om met een losse heel snelle grafische kaart in een kastje en een USB-C verbinding je laptop veel sneller te maken. Zo’n dikke grafische kaart past nooit van zijn leven in je smalle, lichte laptop, maar is wel heel krachtig om je video- of fotobewerkingen te versnellen. Voor Windows laptops bestaan dat soort losse grafischekaartkastjes al, maar voor bijvoorbeeld de 12-inch Macbook nog niet. The Wolfe heet het project en het klinkt interessant. Er zijn op het moment van schrijven nog 41 uur te gaan voordat het project sluit…

Unleashed

Het Berlijnse bedrijf Foolography, gespecialiseerd in camera-accesoires, kondigde op de Photokina de Unleashed aan, een bluetooth-dingetje dat samen met een app op je Android of iPhone een afstandsbediening vormt voor je Canon of Nikon spiegelreflexcamera. Wat is er zo handig aan Unleashed? Het Bluetooth-dingetje is een heel klein apparaatje dat je in de usb-poort van je camera stopt. Het apparaatje krijgt stroom van je camera en zoekt verbinding met de app op je telefoon.

Het Bluetooth-dingetje.
Het Bluetooth-dingetje.

Alles instellen

Met die app op je telefoon kun je van alles instellen: sluitertijd, diafragma, ISO. Je kunt er intervalfoto’s mee maken en op je telefoon kun je meteen zien wat de camera heeft opgenomen. Bij een aantal camera’s maakt de Unleashed gebruik van de GPS-informatie van het mobieltje om die meteen bij de foto op te slaan. Het klinkt als een ideale afstandsbediening, veel handiger dan bijvoorbeeld die Mobile Utility van Nikon.

Het Unleashedproject heeft nog 8 dagen te gaan op Kickstarter. Als het je wat lijkt: wees er op tijd bij. Levering van het apparaatje: juni 2017.

Op dit moment maken ze Unleashed alleen voor specifieke Nikon- en Canon-camera’s. Op de Kickstarterpagina vind je een lijst met camera’s waarop Unleashed werkt. Als er genoeg belangstelling is gaan ze misschien wel ontwikkelen voor andere merken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.