Updaten van WordPress

Updaten van WordPress

Handboek WordPress 6

Net als met welk ander programmaen zeker software die online draait – is updaten van WordPress belangrijk. Hoe dat in z’n werk gaat leest u hieronder, een extract afkomstig uit mijn Handboek WordPress 6.

Om met het belangrijkste te beginnen: wanneer een update voor WordPress, een plug-in of thema beschikbaar is, verschijnt er een melding in een informatiebalk (afbeelding 3.2). Veel onderdelen van WordPress worden automatisch geüpdatet, maar het kan voorkomen dat een update niet is gelukt. Ook kunnen bepaalde updates niet automatisch worden uitgevoerd, bijvoorbeeld omdat ze te ingrijpend zijn. Er verschijnt dan een waarschuwing met het verzoek de update handmatig uit te voeren. Negeer zo’n melding niet. Het is belangrijk om WordPress altijd up-to-date te houden. Hackers speuren continu naar WordPress-sites die niet zijn bijgewerkt. Verouderde sites bevatten meestal zwakke plekken, waar hackers graag gebruik van maken om binnen te komen. Wees hackers te slim af door uw site bij de tijd te houden!

updaten van WordPress
Deze site moet hoognodig geüpdatet worden. Wacht er niet mee, maar klik meteen op updaten.

Snel

Updaten van WordPress gaat over het algemeen erg snel. In voorgaande afbeelding ziet u de link Nu updaten. Op de volgende pagina staat de link om WordPress daadwerkelijk bij te werken. Voordat u op die link klikt, moet u een back-up van de site maken. Meestal verloopt de update zonder problemen. Mocht het toch een keer fout gaan, dan is het belangrijk de gegevens nog ergens te hebben om de site te herstellen. Het maken van een back-up behandelen we in hoofdstuk 9.

updaten van WordPress
Kies hier voor het bijwerken van de Nederlandstalige versie.

Even offline

Nadat de back-up is gemaakt, klikt u op de knop Nu updaten. WordPress gaat de update downloaden en meteen daarna installeren. Op dat moment is de site kort offline. Uw bezoekers krijgen daarvan een melding, met de vraag om het over een paar minuten nog een keer te proberen. Overigens is het meestal eerder een kwestie van seconden dan van minuten.

updaten van WordPress
Tijdens het updaten is de site even offline.
updaten van WordPress
Na de update krijgt u informatie over wat er veranderd is.

Handboek WordPress 6

Handboek WordPress 6

WordPress is een populair contentmanagementsysteem voor websites. Het programma is geliefd om zijn gebruiksgemak en uitbreidingsmogelijkheden. Het Handboek WordPress 6 loodst u langs alle mogelijkheden. Dat begint bij het installeren van WordPress en eindigt bij het kiezen van de juiste plug-ins en thema’s. Daarnaast wordt er uitgebreid aandacht besteed aan het werken met de Gutenberg-blokeditor en het aanpassen van bestaande thema’s. Maar er is ook ruim aandacht voor eenvoudiger zaken, zoals het werken met berichten, pagina’s, widgets en het menu. Met WordPress maakt u eenvoudig een website voor uw bedrijf, club, vereniging of gewoon voor de lol. Het boek geeft antwoord op de belangrijkste vragen die u bij het bouwen en beheren van uw site tegenkomt. Tot de behandelde onderwerpen behoren:

  • Kennismaken met WordPress
  • WordPress installeren
  • Werken met het admindashboard
  • Instellingen aanpassen
  • Berichten, pagina’s, afbeeldingen, audio en video toevoegen
  • Werken met de Gutenberg-blokeditor
  • Gebruikers en gebruikersrollen toevoegen
  • Thema’s installeren en wijzigen
  • Widgets toevoegen
  • WordPress uitbreiden met plug-ins

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.