Reken valuta om via een app of site (bron afbeelding: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Exchange_Money_Conversion_to_Foreign_Currency.jpg)

Valuta voor onderweg

Ga je op vakantie buiten de EU, dan krijg je zonder meer te maken met ander geld. Omrekenen naar Euro kan via handige apps.

Niet alleen buiten de EU tref je andere munteenheden aan. Ook binnen de EU is er nog steeds een aantal eigenwijze landen dat weigert mee te doen aan ‘project Euro’. Onhandig, want het betekent dat je op vakantie zomaar ineens geconfronteerd wordt met ander geld. En daarbij verlies je al snel de werkelijke waarde uit het oog, zeker als de waarde van de alternatieve munteenheid erg afwijkt van de Euro. Omrekenen dus. En natuurlijk is een smartphone daarvoor de geijkte tool.

Up to date

Groot voordeel van de smartphone als omrekentool is dat altijd de actuele koersen gebruikt worden. Deze worden simpelweg van internet gedownload. Inderdaad: daarvoor is een dataverbinding noodzakelijk. Binnen de EU mag je echter kosteloos roamen sinds deze maand. Buiten de unie is het zaak om een converter-app bijvoorbeeld ‘s morgens even te openen wanneer je mobiel met Wifi van hotel, camping of ander onderkomen is verbonden. Zo heb je ook dan de hele dag (behoorlijk) recente omrekenkoersen bij de hand.

Keuze genoeg

Het stikt van de ‘currency converters’ in de app stores van iOS en Android. Een mooie voor iOS is Currency+, verkrijgbaar in een gratis Lite versie met in-app aankopen of een betaalde variant a €2,99 met alle functies in één klap aan boord. Mooi is dat je favoriete munteenheden als widget in kan stellen. Voor Android is er het gratis Wisselkoersen Valuta, op gelijke leest geschoeid. Heb je geen zin om een app te installeren, dan is er ook nog altijd de welbekende Yahoo Currency Converter-website. Gewapend met een omrekentool in welke vorm dan ook voorkom je vervelende valuta-verrassingen tijdens je vakantie in den vreemde.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.