Workshop Fotografie van Pieter Dhaeze

Afgelopen vrijdag gaf Pieter Dhaeze een workshop Fotografie in Culemborg bij Van Duuren Media. Hieronder een kleine fotoimpressie van de workshop. Houd de Van Duuren Media-site in de gaten voor aankondigen van andere workshops!

Lijnen recht!

Een van de onderwerpen die Pieter behandelde was het fotograferen van een interieur. Het interieur was de ruimte waarin de workshop plaats vond.  Dit soort foto’s moet je eigenlijk maken van een statief, zodat horizontaal en verticaal lopen zoals ze moeten.  In geval van nood, als je in de haast de camera toch niet goed horizontaal hebt gehouden, is er natuurlijk altijd nog Lightroom of Adobe Camera Raw om met het deelvenster Transformatie de lijnen goed horizontaal en verticaal te zetten. (Maar een echte fotograaf doet het goed in de camera, merkte een van de cursisten op.)

De camera wordt scheef gehouden, waardoor de lijnen in de foto ook alle kanten uitlopen, behalve horizontaal en verticaal.
Hier is de camera wel goed waterpas gehouden en hierdoor, met een klein beetje extra hulp van Lightroom, lopen de lijnen in de kamer nu goed horizontaal en verticaal.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.