101 tips en trucs voor Windows 10: De Zomerupdate

Windows 10 is inmiddels één jaar op de markt en op een groot aantal pc’s geïnstalleerd.  Vanaf 2 augustus – vandaag – kun je een grote update verwachten: de Anniversary Update, ofwel de Zomerupdate. In het boekje 101 tips en trucs voor Windows 10 2de editie, dat 101 handige, nuttige en leuke tips bevat, is er ook een categorie Zomerupdate 2016. In deze blogpost twee tips uit deze categorie. Het boekje kan HIER besteld worden. Prijs €14,99.  Eerdere tips uit het boekje vind je HIER.

TIP 96 Voorbereidingen

Grote kans dat wanneer u dit boek leest u net de Grote Zomerupdate van Windows 10 hebt geïnstalleerd. Of dat ie op springen staat. Hoewel u niet bang hoeft te zijn om alwéér met een compleet nieuwe gebruikersomgeving geconfronteerd te worden, zijn er enkele kleine wijzigingen die wel degelijk in het oog springen. Zo is er bijvoorbeeld een vernieuwd startmenu, waarbij de categorie Alle Apps is vervallen. In plaats daarvan ziet u alle geïnstalleerde software direct op een rijtje, dat scheelt weer een klik. We zetten de opvallendste voor u op een rijtje! Verder alvast een tip vooraf: bereid uw systeem voor op de zomerupdate door bijvoorbeeld overbodige programma’s te verwijderen en het back-uppen van uw belangrijke documenten. Het wordt een update à la november 2015, dus er is altijd een kans dat er ergens in het proces iets misgaat.

TIP 97 (Aan)tekenenknop

Vooral gebruikers van computers met aanraakschermen (en natuurlijk Windows-tablets) zullen gelukkig worden van de nieuwe ‘schetsknop’ die u na de zomerupdate van Windows 10 rechtsonder in de Systeemwerkbalk aantreft. Zelfs rechtstreeks op het bureaublad schrijven/tekenen is mogelijk, de schets komt er dan als een overlay overheen te liggen. Hoewel dit – zoals gezegd – bedoeld is voor aanraakschermen, werkt het trucje met een beetje goede wil ook met een muis en – natuurlijk – een tekentablet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.