12 september is D-Day voor liefhebbers van Apple (bron afbeelding: https://www.pexels.com/photo/red-apple-fruits-162806/)

12 september is D-Day voor liefhebbers van Apple

Zet 12 september vast in de agenda als je geïnteresseerd bent in alles rondom Apple. Die dag gaat er veel nieuws aangekondigd worden.

Traditiegetrouw belegt Apple jaarlijks in of rond september een meeting (show, zo je wilt). Daarin wordt veelal een hele nieuwe serie producten aangekondigd. Maar ook rollen nieuwe versies van besturingssystemen voor de diverse systemen van het merk uit. Of althans, wordt de releasedatum – meestal snel daarna – bekend gemaakt. Het betekent dat bezitters van een Mac, iPad, iPhone, iPod Touch en Watch zich op kunnen maken voor een stevig robbertje updaten. Of beter: upgraden. Zorg daarbij in ieder geval voor een goede back-up van je belangrijke documenten. Maak zeker Time Machine-backup alvorens je de update van je Mac begint. En trek een back-up kopietje van je mobiele apparaten via iTunes. Verwijder verder – op de Mac – voor het upgraden een eventueel geïnstalleerde virusscanner en installeer deze pas weer nadat de upgrade uitgevoerd is. Virusscanners zijn eigenlijk de meest ‘vervelende’ stukjes software die roet in het eten kunnen gooien bij de upgrade-procedure. Tijdelijk weg ermee dus.

Zes klokjes?

Volgens de geruchtenmolen kondigt Apple in september overigens maar liefst zes nieuwe Watches aan. Ze moeten allen draaien op watchOS 5 en zijn – nog altijd volgens geruchten – voorzien van een groter scherm. Ook staat – natuurlijk – een serie nieuwe iPhones op de rol. Verder melden insiders een goedkopere versie van de Macbook, maar het is niet duidelijk of die ook op het evenement van 12 september wordt aangekondigd. Hoe dan ook, er staat veel op stapel. Hou zeker ook de website van Apple op en rond de 12de in de gaten. Tijdens het evenement gaat die traditiegetrouw ‘op zwart’, waarna uiteindelijk al het nieuwe spul online komt te staan.

Besturingssysteem

Zoals gezegd staan zowel voor iOS als macOS upgrades voor het besturingssysteem op de rol. In het geval van iOS – voor iPhones, iPads, en iPod Touch – gaat het om versie 12. Deze keer heeft Apple de focus gelegd op stabiliteit, veiligheid en optimalisatie. Het zorgt dat iOS 12 veel sneller moet draaien. Mensen die al geëxperimenteerd hebben met de testversies zijn erg enthousiast over de prestaties; met name oudere modellen hardware lijken een stuk sneller te worden. En over ouder gesproken: de nieuwste iOS is al installeerbaar vanaf een iPhone 5s! De nieuwste macOS-versie gaat door het leven als Mojave. Ook hier ligt de focus op stabiliteit en optimaliseren, maar tegelijkertijd heeft Apple laten weten dat hier toch ook flink wat nieuwigheden zijn te verwachten.Het boek Mac Toetscombinaties, Derde editie van Pieter van Groenewoud

Ben je fervent gebruiker van macOS, dan komt het boek Mac Toetscombinaties, Derde editie van Pieter van Groenewoud goed van pas. Handig om bij de hand te houden, met name ook voor beginners.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.