Blijf bij Flickr of kom terug!

Gelukkig denkt niet iedereen hetzelfde over Flickr als ik. Toevallig kreeg ik gisteren de maandelijkse nieuwsbrief van Dan Bailey in de mail, waarin deze fotograaf en auteur zijn liefde voor Flickr beschrijft. Lees hieronder zijn mening over Flickr en waarom je verder moet met Flickr en er niet mee moet stoppen.

SmugMug

‘Vorig jaar kocht SmugMug de fotografiesite Flickr en uit het enorme Verizon/Yahoo-conglomeraat. De reden: Flickr is een geweldige site en het verdiende om de bekendheid en zorg te krijgen die het verdient. Fotografen houden van Flickr, omdat het erg gericht is op fotografie en interactie op een manier die de meeste andere sites voor social sharing, zoals Instagram en zelfs 500px, niet zijn.’

Flickr is geen populariteitswedstrijd!

‘Flickr is geen populariteitswedstrijd. Het gaat niet om statistieken, advertenties of beïnvloeders. Het gaat over fotografie en Flickr heeft altijd een een fantastisch manier geboden om je afbeeldingen te laten zien en foto’s van andere fotografen te bekijken en die fotografen te volgen en te discussiëren over fotografie. In veel opzichten was het altijd de beste site van allemaal voor het delen van foto’s.’
‘Ik ben al jaren op Flickr, maar het spijt me te moeten zeggen dat ik er een tijdje mee was gestopt. Ik ben er echter weer en ik zou je willen aanmoedigen om ook weer terug te komen, of overweeg om ook mee te doen, als je nog geen lid bent van Flickr.

Outdoor Adventure Photography Group

Dan Baily’s Outdoor Adventure Photography Group.

Je kunt mijn eigen photostream hier zien. Ik heb er ook een groep. Mijn Outdoor Adventure Photography Group is een geweldige manier om jouw foto’s te delen en die foto’s aan mij en je collega-fotografen te laten zien. Het is beter dan het gebruik van e-mail en visueel veel aantrekkelijker dan Instagram. Ik wil deze pagina graag zien groeien met meer foto’s en zelfs wat discussies.’
‘Als je een Fuji-shooter bent, raad ik je aan om je aan te sluiten bij de Fuji X-forumgroep, de officiële Flickr-groep van de uitstekende Fuji X Forum-website.’

Een gedachte over “Blijf bij Flickr of kom terug!”

  1. Eens met de opmerking van Dan Bailey. Ook voor mij is Flickr een platform waar ruimte is elkaars foto’s te bekijken en daarbij ideeën op te doen voor het maken van foto’s

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.