paginarand aanbrengen in Word

Een paginarand aanbrengen in Word

Soms komen kleine handigheidjes prima van pas. Zoals een paginarand aanbrengen in Word, wat een document een ander uiterlijk geeft. Deze bescheiden maar leuke tip is afkomstig uit Het Complete Boek Office 2019, Ook geschikt voor Office 365.

Het aanbrengen van een paginarand gebeurt in het dialoogvenster Randen en arcering. Extra ten opzichte van een alineakader is dat u bij een paginarand ook illustraties kunt gebruiken.

paginarand aanbrengen in Word
Paginaranden geven een document een vrolijk tintje.

Een paginarand aanbrengen in Word gaat als volgt:

1 Open het dialoogvenster Randen en arcering (klik op het driehoekje naast de knop Randen en arcering en klik in het menu op de optie Randen en arcering).

2 Activeer in het dialoogvenster het tabblad Paginarand.

3 Maak de gewenste keuzen. De mogelijkheden zijn grotendeels gelijk aan die voor het plaatsen van een alinearand. We noemen de verschillen:

Illustraties Met deze keuzelijst kunt u de pagina van een extra vrolijke rand voorzien, door in plaats van een lijnstijl een illustratie te kiezen, bijvoorbeeld sterren, bloemen of hartjes. De gekozen lijnstijl vervalt. De instelling Dikte blijft wel van kracht. Hiermee kunt u de illustratie vergroten of verkleinen (door een grotere of kleinere puntgrootte te kiezen).

Toepassen op Hier kunt u aangeven op welk deel van het document de paginarand wordt toegepast. Standaard is de optie Heel document ingesteld, maar u kunt de paginarand ook toepassen op uitsluitend de huidige sectie, alleen de eerste pagina van de huidige sectie, of alles behalve de eerste pagina van de huidige sectie.

4 Klik op OK om de instellingen toe te passen.

Een paginarand is uitsluitend zichtbaar in de Afdrukweergave. Werkt u in de weergave Concept of Overzicht, dan ziet u de paginarand pas als u het document afdrukt.

Complete Boek Office 2019

Microsoft Office 2019

Bovenstaand artikel is zoals aangekondigd een stukje afkomstig uit Het Complete Boek Office 2019, Ook geschikt voor Office 365; auteurs: Peter Kassenaar, Wim de Groot, Wilfred de Feiter en Ronald Smit. U treft er naast de tip betreffende PowerPoint synoniemen en woordenboek nog veel meer waardevolle informatie in aan. Microsoft Office is de meest gebruikte kantoortoepassing ter wereld. Met programma’s voor tekstverwerking, presentaties, databases, rekenbladen en e-mail is het een complete suite die veel functionaliteit biedt en de productiviteit verhoogt. In dit lijvige werk behandelen de auteurs de toepassingen Word, Excel, Access, Outlook en PowerPoint, zodat u een compleet beeld krijgt van de veelzijdigheid en de kracht van de software. Na het lezen van dit boek bent u een expert!


 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.