Machtigingen in Teams

Machtigingen in Teams

Gebruikers hebben verschillende machtigingen in Teams, afhankelijk van hun rol. In dit artikel – een extract uit mijn Handboek Microsoft Teams leert u er meer over.

Elke deelnemer in Teams heeft een rol en voor elke rol zijn er verschillende machtigingen in Teams.

Eigenaren (owners) Teameigenaren beheren bepaalde instellingen voor het team. Ze voegen leden toe en verwijderen die, voegen gasten toe, wijzigen teaminstellingen en voeren administratieve taken uit. Een team kan meerdere eigenaren hebben.

Leden (members) Leden zijn de mensen die deel uitmaken van het team. Leden kunnen praten met andere teamleden in gesprekken. Ze kunnen bestanden bekijken en meestal uploaden. En ze kunnen deelnemen aan de gebruikelijke soorten samenwerking die zijn toegestaan door teameigenaren.

Gasten (guests) Gasten zijn mensen van buiten de organisatie, die een teameigenaar uitnodigt om deel te nemen aan het team, zoals partners of consultants. Gasten hebben minder mogelijkheden dan teamleden of teameigenaren, maar ze kunnen nog steeds veel doen.

Teameigenaren

Eigenaren in Teams hebben de volgende rechten:

Eigenaren hebben toegang tot Teams-instellingen en kunnen nieuwe leden aan een privéteam of -groep toevoegen.

Ze hebben beheerderstoegang tot de SharePoint-site die aan het team is gekoppeld.

Ze hebben de mogelijkheid om bestanden te herstellen naar eerdere versies en het team te verwijderen of te archiveren.

Als u teameigenaar bent, hebt u de controle over veel van de instellingen en machtigingen in Teams van uw team. U kunt deze als volgt aanpassen.

1 Klik op … bij de teamnaam gevolgd door Team beheren (Manage team).

machtigingen in Teams

2 Selecteer op het tabblad Instellingen (Settings) de opties of machtigingen die u wilt gebruiken.

machtigingen in Teams

Teamleden

Leden in Teams hebben de volgende rechten:

Teamleden hebben geen toegang tot teaminstellingen om bijvoorbeeld leden toe te voegen.

Ze kunnen de site bewerken en lijsten en bibliotheken maken, maar ze hebben geen beheerderstoegang tot de SharePoint-site die aan het team is gekoppeld.

Leden kunnen kanalen toevoegen in Teams (maar kunnen deze niet verwijderen).

machtigingen in Teams

machtigingen in Teams

Teamgasten

Als extern delen is ingeschakeld voor Teams en het desbetreffende team, kunnen eigenaren gastgebruikers van buiten de organisatie uitnodigen voor teams. Gastgebruikers in Teams hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan privéchats (standaard kunnen ze geen kanalen of tabbladen toevoegen of verwijderen) of teamgesprekken (voor deelnemende teams) en ze hebben ook toegang tot bestanden en de SharePoint-informatie achter het team (ze zullen ook gastgebruikers zijn van de Microsoft 365-groep).

Teambeheerders

Beheerders in Teams kunnen vrijwel elk aspect van elk afzonderlijk team in een organisatie beheren en alle beschikbare instellingen voor gesprekken, vergaderingen en chatsamenwerking van Teams instellen via het Microsoft Teamsbeheercentrum.

machtigingen in Teams

Dit omvat de mogelijkheid om extern delen toe te staan of te beperken, evenals het beheren van applicaties, bots & connectors, die beschikbaar zijn via teamkanaaltabbladen. In mijn boek leest u nog meer mogelijkheden betreffende machtigingen in Teams!

Handboek Microsoft Teams

Handboek Microsoft Teams van Peter DebetsMet het Handboek Microsoft Teams van Peter Debets ontdekt u de kracht van Microsoft Teams! Miljoenen mensen gebruiken elke dag MS Teams als hulp bij het samenwerken. Dat aantal blijft groeien dankzij de talloze communicatietools voor het werken met medewerkers binnen en buiten uw organisatie.

Microsoft (MS) Teams is de nieuwe werkruimte met chatfunctie in Microsoft 365. MS Teams is een nieuwe ervaring waarmee personen, gesprekken en inhoud worden samengebracht, samen met de hulpmiddelen die teams nodig hebben. Op deze manier kunnen medewerkers eenvoudig samenwerken en meer bereiken. Dit product is geïntegreerd in de vertrouwde Office-toepassingen en is volledig ontworpen op basis van de wereldwijde, beveiligde cloud van Microsoft 365.

Als u nieuw bent in MS Teams is dit Handboek een uitstekend vertrekpunt. Het geeft u inzicht in chatten, het delen van bestanden, het organiseren van teams, het gebruik van videocommunicatie en meer. U ziet ook precies hoe u dingen moet doen, met aanbevelingen en ideeën voor ‘best practices’ bij het integreren van MS Teams in uw bestaande werkstromen.

Leer uw weg in MS Teams kennen en stel de communicatie via chat en videochat in, zowel binnen als buiten uw organisatie. Integreer Teams met andere Office-apps voor naadloze samenwerking. Gebruik Teams om vergaderingen te optimaliseren, aparte vergaderruimten te gebruiken en meer! De gedeelde werkruimte van MS Teams kan u helpen samen te werken en verbonden te blijven met de mensen en bestanden die u nodig hebt, of u nu achter uw bureau werkt of onderweg bent.

In dit Handboek werken we met deelthema’s door MS Teams heen:

  • Deel 1: Aan de slag met MS Teams. Hier gaat u aan de slag en gebruikt u Teams.
  • Deel 2: Chat, teams, kanalen en apps verkennen. In dit deel leert u enkele van de belangrijkste functies van Teams kennen. U leert hoe u berichten naar andere mensen en groepen stuurt via chats en kanalen.
  • Deel 3: Teams, kanalen, tabs en apps verkennen. In dit deel leert u hoe u uw teams kunt inrichten middels kanalen en tabs. U leert ook over apps (van derden) die functionaliteit in Teams inbouwen. Ook de machtigingen komen hierbij aan de orde.
  • Deel 4: Vergaderingen en livegebeurtenissen in MS Teams. Dit deel duikt in de wereld van vergaderingen en conferenties.
  • Deel 5: Inzetten van oproepen en bellen. In dit stuk leert u hoe Teams het hele telefoonsysteem van de organisatie kan vervangen.
  • Deel 6: Microsoft Teams beheren. Dit deel begeleidt u door enkele van de gemeenschappelijke taken die u moet doen om Teams in uw organisatie te beheren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.