De app Storm Radar waarschuwt u voor naderend onheil op het gebied van weer

Bliksems, een onweersbui in de buurt

Onweer in de buurt kan gevaarlijk zijn, zeker als je in het open veld bent. De app Storm Radar waarschuwt je voor nabije bliksems.

De zomer is natuurlijk hét jaargetijde bij uitstek voor pittige onweersbuien. Voor de een mooi en fascinerend om naar te kijken of zelfs te fotograferen, voor de ander een reden om snel een goed onderkomen te zoeken. Voor beide groepen komt de app Storm Radar van Wunderground goed van pas. Het is een afgeleide van de ‘grote’ app Weather Underground. Zodra bliksem wordt waargenomen geeft je mobieltje – draaiend op iOS of Android – een waarschuwing. Zodat je ofwel je camera kunt pakken ofwel kunt rennen naar dat ene hutje op de hei.

Meldingen aanpassen

Als je de gratis app start zie je een kaartje met actuele weerradargegevens van uw omgeving. Tik (iOS) op de knop met de drie puntjes rechtsboven in beeld om de waarschuwingen te finetunen. Dat doet je via een tik op Instellen. Via schuifregelaars stel je de afstand tot vervelend weer in, waaronder bliksemwaarnemingen. En desgewenst ook tropische cyclonen, voor het geval je op vakantie bent in een land dat daar ‘gevoelig’ voor is. Zorg dat onder PUSHMELDINGEN de optie Volg Mij Locatie is gekozen, zo weet de app altijd precies waar je bent en zorgt daarmee voor correcte lokale waarschuwingen. Het spreekt uiteraard vanzelf dat je akkoord dient te gaan met de vraag of Storm Radar je meldingen mag sturen. De app is met name ideaal in (vakantie)landen waar je het lokale weer niet kent. Voorkom vervelende en potentieel gevaarlijke verrassingen!

App zoeken

Het kan soms moeilijk zijn om de app in de app store van jouw apparaat terug te vinden. Lukt het niet, zoek dan eens op wunderground, grote kans dat je hem dan wél in het lijstje ziet verschijnen! In de Android-winkel heet de app volgens ons overigens Storm, zonder toevoeging Radar.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.