meest gelezen blogposts

De meest gelezen blogposts op Computer Creatief in 2019

De gebruikers van een Windows-pc blijven hun hoofd er maar over breken. Ze willen die e met de accent aigu kunnen typen, de é Ze willen weten waar het euro-teken op hun toetsen zit. Die toetsen zijn blijkbaar nog steeds niet makkelijk te vinden op een Windows-toetsenbord, want het is de blogpost die op Computer Creatief dit jaar het meest is gelezen.

Toetscombinaties

meest gelezen blogpostsJa, die toetsen, die toetsenbordafkortingen, die short-cuts, die speciale tekens… Vind die speciale toetscombinaties maar eens op je Windows-toetsenbord! Dat die bezoekers deze blogpost op Computer Creatief vinden is mooi, dan worden ze een beetje geholpen op hun zoektocht naar de toetsaanslagen voor dat accent, voor dat rare teken. Maarre, zoals wel vaker: daar is een boekje voor! Wat zeg ik? Daar zijn boekjes voor! Bij Van Duuren Media zijn er drie boekjes over die speciale toetscombinaties: voor Windows, voor Office en voor de Mac. Je vindt ze HIER.

Al die Windows-10-updates…

Tweede in de top-3 van meest gelezen blogposts is de speciale pagina voor Windows 10 updates en upgrades. Aan dat onderwerp besteedde collega Ronald Smit blogpost na blogpost. En niet onterecht. Hoewel sommige lezers het niet altijd met hem eens waren over wat zij Windows-bashing noemen, waren heel veel lezers op zoek naar een oplossing voor hun Windows 10-update-ellende. En die bieden we op Computer Creatief. En natuurlijk: oplossingen voor je Windows-problemen kun je ook vinden in een van de vele boeken die Van Duuren heeft uitgegeven. Kijk HIER maar eens.

Gezichtsherkenning in Google Foto’s

Een oude bekende blogpost staat op nummer 3: Google Foto’s: gezichtsherkenning aanzetten. In 2016 stond deze blogpost op 2, in 2018 op 1 en is nu dus gezakt naar nummer 3. Het is mij in ieder geval duidelijk: mensen willen die gezichtsherkenning gewoon gebruiken in Google Foto’s. Waarom mag het dan niet hier? Vanwege de privacy. De EU vindt dat dat Google te weinig waarborgen geeft voor de bescherming van die privacy-gegevens. Misschien hebben ze gelijk, toch gebruik ik het wel. Tja, of dat verstandig is? Daarover zullen we volgend jaar meer schrijven. Vooralsnog willen Google Foto’s-gebruikers in Nederland en België het graag. Zei ik al dat er een leuk boek over Google Foto’s bij Van Duuren is uitgegeven? Nee? HIER kun je het vinden.

Volgend jaar zullen de updates en upgrades van Windows 10 zeker weer aan de orde komen. Natuurlijk zullen we ook schrijven over fotografie en de software waarmee we onze foto’s bewerken (Lightroom en de alternatieven voor Lightroom). Online-privacy is en blijft een belangrijk onderwerp, de besturingssystemen waarop one computer, tablets en telefoons draaien zijn dat ook. Maar voor nu, wens ik jullie, lezers een genoeglijk uiteinde en een goed begin. En als je van vuurwerk houdt: doe een beetje voorzichtig…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.