De mooiste en handigste apps voor Android en iOS (2)

Apps maken of breken je smartphone of tablet. Het is dus zaak om te zorgen dat je altijd gewapend bent met een setje handige en (of) mooie exemplaren. Ter verhoging van de al dan niet mobiele productiviteit, of gewoon om een beetje te showen aan bijvoorbeeld een collega.

Lens*Lab (iOS)
lenslabJe gebruikt een mooie spiegelreflex of compacte systeemcamera om digitale foto’s mee te schieten? Dan heb je zich – zeker als beginner – ongetwijfeld afgevraagd waar handmatige settings als bijvoorbeeld Aperture en de gevolgen voor scherpstelling over bepaalde afstanden voor dienen. Of hoe het ‘bereik’ van een lens van invloed is op scherpte-diepteresultaten. Met de app Lens*Lab kun je dat keurig grafisch weergegeven zien, middels schuifregelaars en een voorbeeldweergave snap je al snel hoe de meer ‘ingewikkelde’ instellingen van je camera tot bijzonder interessante resultaten kunnen leiden. Onmisbaar voor iedere bezitter van spiegelreflex- en systeemcamera’s met verwisselbare lenzen, terwijl de app ook prima ingezet kan worden voor natuurkundekennis rondom lenzen.
Prijs: € 2,99

Polamatic (iOS, oudere versie ook Android)
polamatic2De charme van de aloude direct-klaar-foto wordt zelfs door een generatie die deze techniek niet tijdens de hoogtijdagen heeft meegemaakt als hyper-hip ervaren. Niet vreemd dus dat de bijbehorende oude Polaroid-camera’s het goed doen op de tweedehandsmarkt. Zelfs de productie van fotocartridges is een paar jaar geleden weer opgestart en loopt prima. Toch gaat het een groot deel van de mensen tegenwoordig om het leuke retro-effect dat je op de oude Polaroid’s ziet en om dat te evenaren heb je inmiddels genoeg aan een smartphone. Met de app Polamatic zijn natuurgetrouw diverse fotosoorten te simuleren, maar ook belichtingsfouten en uitgelopen emulsielagen kun je naar wens instellen. De aldus ontstane digitale Polaroid is direct te delen via bijvoorbeeld e-mail of op een Facebook-pagina. De iOS-versie is overigens het actiefst bijgehouden, Polamatic voor Android loopt wat achter. Maar dat mag de pret niet drukken!
Prijs: € 0,99 (iOS)

Flightradar24 (iOS, Android)
flightradarHet is absoluut verbazingwekkend om te zien hoeveel vliegverkeer er bijvoorbeeld boven Europa gaande is, of alleen zelfs al boven ons eigen land. Met de app Flightradar24 kijk je live mee met vrijwel al het niet-militaire vliegverkeer over de hele wereld. Zoom in op de wereldkaart en klik op een vliegtuig voor meer informatie. Laat je waarschuwen zodra een vliegtuig een noodsignaal uitzendt en volg dit toestel tot een – hopelijk – veilige landing. Via in-app aankopen is extra functionaliteit toe te voegen, zoals bijvoorbeeld type-afhankelijke vliegtuigpictogrammen of aankomst- en vertrekinfo op vliegvelden. Dat laatste is dan weer handig voor als je op het vliegveld staat of er naar onderweg bent. Vermeldenswaardig tot slot is dat er een 3D-optie is waarmee je over een uit satellietbeelden opgebouwde wereldbol mee kunt vliegen met een geselecteerd toestel.
Prijs: € 3,99 (iOS)

SBK15 (iOS & Android)
SBK15Een racegame op mobiel of tablet is altijd leuk. Wel geldt dat het overgrote deel uitgaat van racen in auto’s of andere 4-wielige vehikels. De app SBK15 pakt het wat dat betreft net wat voortvarender aan, want hier race je samen met de grote namen der wereld op een motorfiets over razendsnelle circuits. Ten opzichte van autoraces geldt dat je net wat sneller moet reageren en dat de snelheden en acceleratievermogens net wat hoger liggen. Kortom: de ultieme game voor iedereen die van spanning en snelheid houdt. Hoewel het spel gratis is, zijn via in-app aankopen extraatjes aan te schaffen. Maar om eerst eens gedegen kennis te maken met het spel is dat niet per se noodzakelijk.
Prijs: gratis (let op: in-app aankopen!)

Action Movie (iOS)
action-movieMet deze app kun je je toch redelijk voorspelbare vakantiefilmpjes een beetje opleuken met speciale effecten. Van nucleaire explosies tot indrukwekkende monsters: je kunt ze allemaal op overtuigende wijze toevoegen aan een zelf geschoten videoclip. Zo kun je uit het strand voor je hotel een gigantische zandworm op laten duiken, of – ook aardig – laat eens wat auto’s door de lucht smijten. Al dan niet voorzien van wat bijbehorende explosies worden de verplichte shots van schoonmoeder ineens een stuk leuker! Gegarandeerd dat vrienden en familie deze keer niet in slaap vallen tijdens het resumeren van je laatste kampeervakantie in de Amerongse bossen.
Prijs: gratis (in-app zijn extra effecten te koop, eventueel als alles-in-één pakket zodat je altijd alles bij de hand hebt).
***actionmovie.png Action Movie.

Office voor smartphone (Android)
MS-OfficeHet heeft even geduurd, maar nu zijn ook voor Android de volledige mobiele MS Office-apps beschikbaar. Minder geschikt voor wat oudere smartphones met beperkte schermresolutie, prima bruikbaar op de meer recente exemplaren met ruim bemeten scherm en Full HD-resolutie. Word, Excel en PowerPoint draaien dan als een zonnetje en in combinatie met een extern toetsenbord valt er serieus werk mee te verrichten. Hoewel de apps meer gecompliceerde bewerkingen ondersteunen is dat eigenlijk vooral bedoeld voor tablets. Toch is het best praktisch om in geval van nood altijd en overal MS Office bij de hand te hebben. Zeker als je bedenkt dat koppeling aan Office 365 tot de mogelijkheden behoort. Voor iOS was de mobiele Office-suite overigens al eerder beschikbaar. De apps kosten ook in de Android-variant niets en zijn gratis te gebruiken.
Prijs: gratis

Op dit blog vertellen we regelmatig over leuke, nieuwe en interessante Apps voor Android en iOS. HIER, HIER en HIER kun je andere blogposts vinden.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.


 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.