De mooiste en handigste apps voor Android en iOS (3)

We hebben weer een serie mooie apps uitgezocht om uw smartphone of tablet mee te verrijken. Het betreft allemaal apps die we zelf ook min of meer regelmatig gebruiken of iets gloednieuws dat de moeite van het vermelden waard is. Uiteindelijk is er voor iedereen wel wat bruikbaars in onderstaand overzicht te vinden. Deze keer met de Dikke Van Dale, Lens Lab, Longform en AG Drive.

De nieuwe Dikke (Android en iOS)
vandaleNu de papieren versie van de welbekende Dikke van Dale uit is, kunt u inmiddels ook de digitale equivalent in de iOS appstore vinden (Androidgebruikers kunnen kiezen voor het beperktere middelgroot woordenboek Nederlands, eveneens van Van Dale). De prijs is echter torenhoog: € 79,99, maar daar staat tegenover dat bezitters van de voorgaande Dikke een forse korting kunnen krijgen. Wat voor hen de uiteindelijke prijs zal worden is op moment van schrijven nog niet bekend. Volgens de tekst bij de oude Dikke-app wordt het bedrag dat u oorspronkelijk hebt betaald voor déze app afgetrokken van de prijs die de nieuwe versie kost. Daarvoor komt een speciale bundel beschikbaar, hopelijk is die tegen de tijd dat u dit leest gerealiseerd. Het spreekt voor zich dat de digitale versie van de Dikke Van Dale veel handiger is, al was het maar omdat u geen kloeke en loodzware papierbrij mee hoeft te zeulen naar werk of studie. Zoeken werkt veel sneller en digitale extraatjes als knippen en plakken, een woordentrainer, woordspelletjes, zoeken op ‘klinkt als’ en meer zijn beschikbaar. Met 242.000 trefwoorden, 327.000 betekenissen en 140.000 voorbeelden mag dit standaardwerk bij geen enkele professionele taalgebruiker ontbreken.
Prijs: voor de Dikke op iOS €79,99, voor de Pocket Android-editie €6,99

Lens Lab (Android en iOS)
lens-labBent u iemand die toch wat worstelt met begrippen als brandpuntsafstand, diafragma en andere lensgerelateerde zaken? Met de app Lens Lab ziet u in zo ongeveer één oogopslag hoe een (zoom)lens werkt en wat de diafragma-opening (aperture) precies voor invloed heeft op de scherpte-dieptekwaliteiten van een opname. Ook het sensorformaat kan gewijzigd worden, waardoor duidelijk wordt hoe een voor een ‘full frame’-sensor ontworpen lens zicht gedraagt in combinatie met een sensor van kleinere afmetingen. Deze app is ook prima bruikbaar in bijvoorbeeld natuurkunde-onderwijs om de werking van (foto)lenzen op een wat minder plastische manier te laten zien.
Prijs: voor Android €0,72, voor iOS €2,99

Longform (Android en iOS)
longformDe app Longform is zowel voor iOS als Android beschikbaar; u leest er lekker lange digitale artikelen mee. De organisatie longform.org kiest met de hand de beste nieuwe en klassieke webcontent met een lengte van minimaal 2000 woorden. Kortom: leesplezier verzekerd, daarmee is deze app perfect geschikt voor de donkere herfst- en winterdagen. Maar ook in de trein van en naar werk of studie kunt u natuurlijk even een Longform-artikel meepakken. Er is een web- en leesmodus beschikbaar, met de laatstgenoemde optie kunt u een artikel in een standaardopmaak lezen zonder afgeleid te worden door (bijvoorbeeld) een slechte of drukke opmaak van de oorspronkelijke pagina. De onderwerpen beslaan zo ongeveer alles wat de mensheid bezighoudt, dus het moet wel heel raar lopen als u niets van uw gading vindt.

AG Drive (iOS)
AG-driveAls u echt het onderste uit de kan wilt halen van uw iPad of iPhone, dan is het spel AG Drive zonder meer een goede keuze. Ten eerste speelt het lekker weg, u bestuurt een futuristisch zwevend racevoertuig over een fantastisch circuit. Let tijdens het racen (of de zelfspelende intro) vooral ook op de omgevingsdetails: verkeer in de lucht en een complexe stad bomvol gebouwen op de grond. En ondanks al dat grafische geweld is AG Drive snel, razendsnel. Voor een ieder die van actie houdt dus en even wat anders dan het standaard rij-, vaar- of vliegwerk wil. Mooi meegenomen is natuurlijk dat u uw i-apparaat goed kunt showen aan anderen, want deze app levert zonder meer bewonderende blikken op.
Prijs: iOS €3,99

Op dit blog vertellen we regelmatig over leuke, nieuwe en interessante Apps voor Android en iOS. HIER, HIER en HIER kun je andere blogposts vinden.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.