Veilig foto’s van je mobiele apparaat wissen met Google Foto’s

We schreven al eerder enthousiast over Google Foto’s (Google Photos). Die blogposts vind je HIER en HIER. Google blijft verder ontwikkelen aan de app, zowel voor iOS en Android.

Een nieuwe mogelijkheid van Foto’s is dat je de foto’s die Google al naar zijn cloud heeft getransporteerd, door de app van je mobiele apparaat kunt laten verwijderen. Dat kan heel erg nuttig zijn. Door alle foto’s en video’s die je zo makkelijk met mobiele apparaten kunt maken, loopt de opslagruimte van je mobieltje nogal snel vol. En eenmaal vol valt er geen foto meer te schieten.

Je kiest voor Instellingen (links) en vervolgens voor 'Opslagruimte op apparaat vrijmaken' (rechts) om de reeds gesynchroniseerde foto's op je apparaat te wissen.
Je kiest voor Instellingen (links) en vervolgens voor ‘Opslagruimte op apparaat vrijmaken’ (rechts) om de reeds gesynchroniseerde foto’s op je apparaat te wissen.

Als je je foto’s van je mobiele apparaat wilt wissen – ze zijn toch veilig opgeslagen bij Google – ga je naar de Instellingen van de Google Foto’s-app en daar kies je voor Opslagruimte op apparaat vrijmaken. De foto’s die Foto’s al gesynchroniseerd heeft en bij Google zijn gestald, worden vervolgens van je apparaat verwijderd.

Een gedachte over “Veilig foto’s van je mobiele apparaat wissen met Google Foto’s”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.