fotograferen via de Apple Watch

Fotograferen via de Apple Watch

Fotograferen via de Apple Watch is een optie. Niet dat het kiene klokje over een camera beschikt, maar het is wel een prima remote! Onderstaande tip is afkomstig uit mijn boek Ontdek de Apple Watch.

De Apple Watch heeft een app aan boord met de naam Camera. Iets misleidend deze app heet eigenlijk Camera-afstandsbediening, maar dat past niet voluit op het scherm van uw Watch, dus gaat deze app als Camera door het leven. Met Camera bedient u de camera van uw iPhone en u ziet het beeld van de camera op uw Watch. U kunt niet alleen foto’s maken, maar ook video-opnamen.

1. Open de app Camera op uw Watch. Zodra Camera start, opent de camera op uw iPhone. Plaats de iPhone op een stabiele plaats – een zandzakje of een statiefje is een goed hulpmiddel – en bekijk op uw Watch het beeld.

2. Draai aan de digital crown als u wilt inzoomen of uitzoomen. U ziet dan boven in beeld een gele balk met de mate van zoom.

3. Tik op het scherm als u op die plek de belichting wilt aanpassen. U ziet dan een geel vierkantje op het scherm.

4. Hebt u in beeld wat u wilt vastleggen, tik dan op de sluiterknop – standaard is de timer voor drie seconden ingeschakeld – en neem zo nodig uw positie in.

Fotograferen via de Apple Watch
Met Camera maakt u selfies zonder lange stok en uitgestoken arm. Links de zoeker, rechts het resultaat.

De timer telt af en de foto wordt gemaakt. De foto wordt opgeslagen op uw iPhone. U ziet een miniatuurtje van de opname op uw Watch naast de sluiterknop.

fotograferen via de Apple Watch

Timer gebruiken Maakt u een groepsfoto en wilt u zelf ook op de foto of maakt u een selfie, dan zijn die drie seconden van de timer lang genoeg om uw pols te laten zakken en naar de camera te kijken. Zonder timer staat u namelijk nog steeds op uw Watch te kijken om op de sluiterknop te tikken als de opname wordt gemaakt.

fotograferen via de Apple Watch
Een selfie zonder timer. Dat was niet de bedoeling…

fotograferen via de Apple Watch

Direct bekijken U kunt het resultaat direct op uw Watch bekijken. Tik op het miniatuurtje links naast de sluiterknop. Daarmee opent u de foto op uw Watch. Linksboven staat de knop Sluit waarmee u terugkeert naar de zoeker, rechtsboven ziet u hoeveel opnamen er zijn gemaakt en welke opname u bekijkt. Zijn er meer opnamen, veeg dan naar links of naar rechts over het scherm om de andere opnamen te bekijken. Draai aan de digital crown om in of uit te zoomen. Tik op de knop Sluit als u klaar bent.

fotograferen via de Apple Watch
Het resultaat kunt u direct bekijken op uw Watch.

Rechts van de sluiterknop staat de knop Opties. Tik hierop om de instellingen voor Camera aan te passen.

fotograferen via de Apple Watch
De opties voor Camera.

Van boven naar beneden ziet u de volgende instellingen:

• Timer Met deze schakelaar zet u de timer van drie seconden aan of uit. Met de timer telt de camera drie seconden af zodra u op de sluiterknop tikt. Daarna wordt de opname gemaakt. U ziet 3s op de sluiterknop als de timer is ingeschakeld.

Schakelt u de timer uit, dan wordt de opname gemaakt zodra u op de sluiterknop tikt. Houd uw vinger op de sluiterknop en er wordt een video-opname gemaakt. Deze video-opname ziet u niet in het miniatuurtje, maar wel op uw iPhone.

fotograferen via de Apple Watch
Een video-opname maken. Bovenaan staat de duur van de video, onderaan verraadt de rode sluiterknop dat een video wordt opgenomen.

• Camera Tik op de camera waarmee u een opname wilt maken. U kunt kiezen uit de frontcamera en de hoofdcamera aan de achterzijde.

• Flits Voor de flitser zijn drie instellingen beschikbaar: Automatisch, Aan en Uit.

• Live photo Een Live photo is een foto waarbij ook beelden voor en na de opname zijn toegevoegd. Houdt u uw vinger op een Live photo, dan beweegt het beeld. U hebt hier drie mogelijkheden: Automatisch, Aan en Uit.

• HDR U hebt de keuze Aan of Uit. Met deze instelling bepaalt u of de opname een HDR-foto is of niet. HDR staat voor High Dynamic Range en resulteert doorgaans in contrastrijkere afbeeldingen.

Meer tips en trucs over Apple-producten? Op dit blog zijn er veel te vinden. Alle Apple-tips op dit blog vind je HIER.

Ontdek de Apple Watch

Ontdek de Apple WatchDe Apple Watch is de perfecte compagnon voor uw iPhone. Met deze smartwatch ontvangt u meldingen van uw iPhone, voert u telefoongesprekken, houdt u uw gezondheid in de gaten en legt u uw sportieve prestaties vast. Pas zelf de wijzerplaat aan en kies welke functies u direct op de wijzerplaat wilt hebben. In het boek Ontdek de Apple Watch (Voor Apple Watch Series 3, 4, 5, 6 en SE met watchOS 7 of watchOS 8) van Henny Temmink ontdekt u de mogelijkheden van de Apple Watch en hoe u deze met uw iPhone instelt. Aan de orde komen de instellingen, de diverse (gezondheids)apps, veel tips en trucs en u leest hoe u het meeste uit uw waardevolle investering haalt! Uit de inhoud:

  • Kennismaken met de Watch en de wijzerplaten
  • Inschakelen, ontgrendelen en bediening
  • Werken met de standaardapps
  • Teksten invoeren en werken met Mail, Berichten, Walkietalkie, de telefoon en Siri
  • Contactloos betalen met Apple Pay
  • Locatievoorzieningen voor Kaarten, Weer, Agenda en meer
  • Muziek afspelen en foto’s maken en bekijken
  • Werken met de gezondheidsapps
  • Toegankelijkheidsvoorzieningen zoals VoiceOver en handgebaren

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.