Foto's importeren van een camera in macOS

Foto’s importeren van een camera in macOS

Foto’s importeren van een camera in macOS is in een handomdraai geregeld dankzij een standaard met Apple’s besturingssysteem meegeleverd tooltje.

MacOS barst van de handige meegeleverde hulpmiddelen. U treft er velen uitgebreid van aan in mijn boek Ontdek macOS Big Sur. Hieronder volgt een klein deel daaruit, met als thema de handige Fotolader, een onmisbaar hulpje voor een ieder met een digitale camera! Fotolader bewaart de foto’s standaard in de map Afbeeldingen. Kies onder aan het venster Importeer naar, Andere als u de foto’s op een andere locatie wilt bewaren. Maak desgewenst een nieuwe map om de serie foto’s bij elkaar te bewaren.

Downloaden

Met de knop Download alles bewaart u alle afbeeldingen op de computer. Klik op de knop Download als u niet alle foto’s wilt importeren. Om meer dan één foto te selecteren houdt u de Cmd-toets ingedrukt terwijl u op de foto’s klikt. In de knoppenbalk vindt u opties waarmee u de weergave van geselecteerde bestanden verandert, foto’s roteert, foto’s verwijdert en de grootte van de miniaturen bepaalt.

Opties

Kies een automatische taak uit de keuzelijst onder in de knoppenbalk: Importeer naar. Hiermee geeft u aan in welke map u de beeldbestanden wilt bewaren en opent u geselecteerde foto’s bijvoorbeeld met de toepassing Voorvertoning, Foto’s, iPhoto of Mail nadat u ze hebt geïmporteerd. Selecteer de optie Maak submappen per camera aan als u meerdere apparaten gebruikt om foto’s te importeren en dit beeldmateriaal van elkaar gescheiden wilt houden. Kies Maak webpagina aan om de foto’s in een webbrowser te tonen. Met de optie Maak pdf aan maakt u een contactvel met daarop de geïmporteerde foto’s.

Helemaal linksonder in het venster vindt u een klein driehoekje met de optie om in te stellen welk programma u wilt starten wanneer u een camera, iOS-apparaat of scanner aansluit.

Foto's importeren van een camera in macOS
Importeer uw foto’s met Fotolader.

Ontdek macOS Big Sur

macOS Big SurEr is vanzelfsprekend nog veel meer moois mogelijk in Apple’s OS. Als je je daarin wilt verdiepen, dan is er mijn boek Ontdek macOS Big Sur. Een besturingssysteem is een van de belangrijkste onderdelen van de computer. Het zorgt er onder meer voor dat u programma’s kunt starten, bestanden kunt beheren en extra apparaten kunt aansluiten. Big Sur ziet er schitterend uit, is uiterst stabiel, zeer gebruiksvriendelijk en vraagt nauwelijks onderhoud.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.