Gezichtsadministratie in Google Foto’s -2

Om de herkende personen goed op orde te krijgen zul je nog een paar dingen willen aanpassen in de gezichtsherkenning van Google Foto’s: onbekende en ongewenste personen verwijderen en dubbele persoonlijkheden samenvoegen. In deze blogpost verfijnen we de herkende gezichten in Google Foto’s. Deel 1 over de namen- en gezichtsadministratie in Google Foto’s vind je HIER.

Herkende personen verbergen

Google Foto’s kijkt naar elk gezicht en zet dat bij de People. Ook de personen op affiches, onbekende omstanders enzovoort. Die wil je niet allemaal bij People zien. Je kunt ze verbergen. Kies als je bij People bent uit het menu rechtsboven voor Show & hide people.

Show and hide People…

Bij alle gezichten verschijnt nu een ‘oogje’. Door in het vakje te klikken van de persoon die je wilt verbergen komt er een streep door het ‘oogje’.

Klik of tik in de vakjes van de ‘personen’ die je wilt verbergen. De vakjes worden grijs, met een streep door het oogje.

Als je op Done klikt wordt die persoon of worden die personen verborgen. De personen zijn alleen verborgen, ze zijn er nog wel. Je kunt ze dus op dezelfde manier weer terug in de People-verzameling krijgen.

Dubbele persoonlijkheden

Soms ziet Google Foto’s niet dat bepaalde gezichten van een en dezelfde persoon zijn en komen ze als ‘nieuwe’ persoon tussen de People te staan. Je kunt die foto’s makkelijk bij eerder herkende foto’s voegen. Klik op het gezicht zonder naam. Google Foto’s vraagt weer: Who is this? Typ de naam in van de persoon. De persoon bevindt zich al tussen de herkende en bekende personen. Google Foto’s vraagt: Are these the same person, they will be merged together (Zijn deze mensen dezelfde persoon? Ze worden samengevoegd). Klik Yes. Klaar.

Dezelfde persoon samenvoegen…

Nog even de puntjes op de i. Google Foto’s kiest zelf de foto die je als eerste foto van een persoon in de verzameling ziet. Google noemt dat de ‘aanbevolen foto’, de Featured photo. Misschien vind je dat wel een lelijke foto.

De aanbevolen foto van mezelf vind ik niet erg leuk. Ik kan hem makkelijk aanpassen.

Je kunt de foto heel makkelijk aanpassen door de verzameling foto van die persoon te openen en dan rechtsboven in het menu te kiezen voor Aanbevolen foto aanpassen, ofwel Change featured photo. Kies uit de verzameling van die persoon een nieuwe foto en klaar ben je.

Zoek de foto die je zelf geschikt vindt en kies voor Gebruiken als aanbevolen foto.

Zo ben je dus nog wel even bezig met deze administratie. Namen toekennen, personen samenvoegen, personen uit het zicht zetten. Als je deze administratie regelmatig bijhoudt is het natuurlijk telkens een fluitje van een cent. Zoals alles eigenlijk.

Op dit blog schrijven we veel over Google Foto’s. Als je vragen hebt over Google Foto’s kun je die altijd in een reactie op een blogpost stellen. Veel antwoorden staan al in het boek Zo werkt Google Foto’s uit de serie ‘Haal meer uit je smartphone’. Maar ook daar staan ongetwijfeld niet alle antwoorden in. Dit blog is dé plek om je vragen over Google Foto’s te stellen.

5 gedachten over “Gezichtsadministratie in Google Foto’s -2”

 1. Erg handige informatie. Ik heb flink lopen klooien met de gezichtsherkenning en deze tips helpen mij beslist veel verder..

 2. Beste,
  Sinds een paar dagen gebruik ik de gezichtsherkenning ook.
  Het duurde een nachtje voor hij het liet zien in mijn smartphone, maar daarna was het zonder enige gedoe ook te gebruiken op de pc.
  Werkelijk enorm goed zoals het werkt! Zeer aan te raden.
  Mijn tweelingzussen hield hij iet uit elkaar helaas maar daar heb ik ook wel eens moeite mee.
  Mijn vraag, hoe kan ik iemand die op een foto staat maar door Google nog niet uit een foto ‘gehaald’ is en voorgesteld is als ‘uniek persoon’ WEL als uniek persoon te zien krijgen?
  Want uit de eerste paar duizend foto’s heeft hij ongeveer 50 personen gehaald, maar er komen er geen meer bij.

  Bedankt, groet, Wim

 3. beste,
  Hoe kan ik nieuwe gezichten toekennen in Google foto`s. ik gebruik dit al langer, maar zie dus niet hoe ik dit kan doen.
  alvast bedankt.

  1. Wanneer u naar Mensen/People gaat, staan bovenaan alle rees herkende mensen die een naam hebben gekregen. Doorscrollend naar beneden verschijn de mensen zonder naam. Klik op een persoon zonder naam en voila! daar kan een naam aan worden toegevoegd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.