Herstart je apparaat eens

Herstart dat apparaat eens

Zo heel af en toe gebeuren er ook in iOS rare dingen. Of beter: apps gedragen zich niet meer helemaal zoals het hoort. Om ze weer in het gareel te brengen volstaat een herstart vaak.

De app Bestanden in iOS is een notoire dwarsligger als het gaat om een correcte werking. Zo ongeveer iedere iOS (11) -gebruiker is er vast wel eens tegenaan gelopen. Je start de app en wilt snel naar een map bladeren. Maar wacht eens: er wordt geen map getoond en eigenlijk werkt er niets. Afsluiten en herstarten van de app biedt geen soelaas. Vandaag liepen we er zelf tegenaan. Via mail een middels Mail Drop verstuurd groot bestand (circa 150 MB) ontvangen. Mail Drop is daarvoor een prima methode. Als het werkt. Maar dat viel dus vies tegen. Het bestand werd weliswaar gedownload, maar daarna was het nergens meer terug te vinden. Ook niet in de app Bestanden die dus (weer eens) geen enkele map liet zien. De – in dit geval iPad – maar eens uitgezet door de aan/-uit-knop een tijdje ingedrukt te houden en daarna de schuifregelaar zet uit te gebruiken. Na inschakelen van de iPad was niet alleen het binnengehaalde bestand gewoon vanuit de mail zelf te openen, maar werkte ook bestanden weer als vanouds.

Herstarten noodzakelijk

Het zo af en toe eens echt uitzetten van je i-apparaat is best een goed plan. Over het algemeen gaat het weken tot zelfs maanden goed. Maar sommige apps doen af en toe moeilijk. Met een herstart los je dat op. Eenzelfde redenering geldt overigens ook voor ‘gewone’ computers. Dat apparaat steeds maar weer in de slaapstand zetten klinkt aanlokkelijk. Want ja, die pc start de volgende dag razendsnel op. Maar langzamerhand raakt het slapende systeem ook vervuild. Bijvoorbeeld door een al dan niet opgemerkt vastgelopen programma. Of door een systeemonderdeeltje dat zonder verder waarschuwing gecrasht is. Eigenlijk is het verstandig om aan het eind van de werkdag je pc of Mac écht uit te zetten. Ja, het opstarten duurt dan de volgende dag iets langer, maar je begint wel steeds met een schone lei. Is elke dag voor jou toch wat te veel van het goede, schakel het systeem dan in ieder geval bijvoorbeeld elke vrijdag na gedane arbeid uit. Zo blijft alles soepel lopen en is de kans op ‘slaperigheid’ alweer een stuk kleiner.

Android

Als vanzelfsprekend geldt dit verhaal ook voor Android-toestellen. Daar soms nog meer, want ongemerkt kunnen daar programma’s op de achtergrond blijven draaien. En dus ook op de achtergrond crashen of vastlopen. Dat leidt soms tot een hoog energieverbruik en een snel leegrakende accu. Je toestel dus zo af en toe eens uitzetten – zeker als het strooptraag wordt of wanneer je batterij ineens sneller leeg wordt getrokken – is ook hier geen overbodige luxe. SlapenHet boek Ontdek iOS 11 voor iPad en iPhone door Henny Temmink of sluimeren van welk systeem dan ook is een mooie techniek. Maar eigenlijk vooral bedoeld voor de lunch- of koffiepauze.

Meer weten over iOS 11? Lees dan het boek Ontdek iOS 11 voor iPad en iPhone door Henny Temmink eens.

Meer over iOS vind je ook hier.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.